Cum să îți faci propriul parfum de cameră. Beneficiile unui produs homemade

de: BZI.ro
11:47, 07 nov. 2024

Un parfum de cameră făcut în casă este o alternativă la produsele comerciale vândute în magazine, folosind ingrediente naturale. Multe odorizante, produse de curățenie și produse de îngrijire personală sunt o sursă principală de poluanți ai aerului interior, care, în unele cazuri, pot cauza probleme de sănătate.

Parfumurile preparate în casă vă permit să adăugați o aromă unică în locuința dumneavoastră, făcând-o să se simtă și mai primitoare. Uleiurile esențiale pot fi folosite într-o varietate de moduri. Astfel, dacă vă place un spray bun pentru a împrospăta aerul, nu vă va lua prea mult timp sau efort să vă creați propriul parfum.

Cum să îți faci propriul parfum de cameră

Există o mulțime de uleiuri esențiale diferite pe care le puteți folosi pentru a avea o casă parfumată.  Înainte de a începe, aveți nevoie de un recipient pentru pulverizare, apă distilată, apă de hamamelis, uleiuri esențiale la alegere. Unul bun, pentru început, este cel de lavandă.

Puneți apă distilată pe trei sferturi într-o sticlă cu pulverizator. Folosiți apa de hamamelis pentru a umple restul sticlei. Adăugați 20-40 de picături din uleiurile esențiale preferate. Puneți capacul sticlei și agitați bine. Nu uitați să urmați acest pas de fiecare dată când o utilizați, pentru a vă asigura că ingredientele nu s-au sedimentat și sunt bine amestecate pentru a obține cele mai bune rezultate.

Nu tuturor le place să folosească uleiuri de parfum pentru spray-ul de cameră. Vestea bună este că acestea sunt la fel de eficiente, iar rețeta este la fel de ușor de realizat.

Ca și înainte, verificați dacă aveți un recipient pentru pulverizare, apă distilată, apă de hamamelis și uleiuri de parfum la alegere. Un parfum plăcut este uleiul floral. Cu ajutorul apei distilate, umpleți sticlă cu pulverizator pe trei sferturi. Adăugați suficient hamamelis pentru a umple restul sticlei. Amestecați 20-40 de picături din uleiurile de parfum preferate. Puneți din nou capacul flaconului și agitați bine. Ca și în cazul rețetei cu uleiuri esențiale, nu uitați să agitați bine înainte de utilizare pentru a vă asigura că uleiurile sunt complet amestecate cu apa și hamamelisul.

Care sunt beneficiile unui produs homemade

Deși este mai ușor să cumpărați un parfum de cameră, există o mulțime de avantaje în a vă face propriul spray acasă.

Chiar dacă produsele din comerț au o listă de ingrediente, a înțelege care sunt acestea este un lucru diferit. În cazul unui spray făcut acasă, știți exact ce conține, astfel încât nu există îngrijorări cu privire la inhalarea unor ingrediente toxice și substanțe chimice care pot provoca iritații.

Dacă sunteți ecologist, atunci să vă faceți propriul spray are mult sens. Nu există aerosoli implicați în proces, care sunt foarte dăunători pentru stratul de ozon, astfel încât puteți pulveriza după bunul plac fără nicio grijă.

Posibilitățile sunt aproape nelimitate atunci când vine vorba de a vă face propriul parfum de cameră. Există un număr nelimitat de combinații de uleiuri esențiale și uleiuri parfumate pe care le puteți încerca. Astfel, puteți avea un parfum minunat de natural și unic.

Dacă folosiți uleiuri esențiale în spray, puteți beneficia și de numeroasele beneficii pentru sănătate pe care acestea le pot oferi. Acestea sunt pline de vitamine și substanțe nutritive care pot ajuta la crearea unei atmosfere calme și liniștitoare sau chiar pot oferi un impuls rapid de energie, dacă este necesar.

Odată ce v-ați creat propriul spray, există câteva lucruri utile pe care le puteți face pentru a-l ajuta să fie de lungă durată. În general, majoritatea amestecurilor durează câteva luni, așa că, dacă nu intenționați să îl utilizați în mod regulat, este mai bine să îl păstrați într-o sticlă mai mică.

În acest sens, puteți să sterilizați flaconul folosind apă clocotită sau alcool izopropilic înainte de a face spray-ul. Dacă folosiți mai multe uleiuri esențiale, combinați un amestec de note de vârf, de mijloc și de bază, deoarece acest lucru va ajuta parfumul să persiste mai mult timp.

Atunci când nu îl utilizat, depozitați recipientul într-un loc răcoros și întunecos, departe de lumina directă a soarelui și de sursele de căldură din interior. De asemenea, verificați datele de pe uleiurile esențiale înainte de a le utiliza, deoarece utilizarea celor aproape expirate poate provoca iritații și alte reacții alergice.

Cu doar câteva ingrediente, puteți face parfumuri de cameră care sunt naturale și fără substanțe chimice agresive.