Cum să gătești caracatița. Rețetă pentru iubitorii de mâncăruri rafinate

de: BZI.ro
13:49, 29 nov. 2023

Iată cum să gătești caracatița după cea mai gustoasă rețetă dacă vrei să pregătești un preparat sofisticat la tine în bucătărie. Caracatița este ideală pentru cei pretențioși, însă pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari. Iată o rețetă pentru iubitorii de mâncăruri rafinate.

Cum să gătești caracatița

Caracatița este o adevărată delicatesă și se poate găti în diferite moduri, în funcție de gust și preferințe. Pentru a obține un preparat culinar perfect, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari.

Tentaculele trebie să fie bine fierte, în apă cu sare și zeamă de lămâie. Pentru un plus de savoare putem să condimentăm caracatița cu cimbru uscat și piper. O putem găti la tigaie sau la cuptor, în funcție de rețete și preferințe.

Caracatița este ideală de pregătit la mesele festive, dar și ori de câte ori dorim să ne răsfățăm cu un preparat rafinat, aromat și sofisticat. Putem pregăti la ocaziile spciale și un piept de rață cu sos caramel. Acest deliciu îi va cuceri pe toți cei de la masă.

La fel de bine putem face un escalop de pui cu ciuperci sau niște creveți cu sos dulce-acrișor. Aceste delicii vor fi apreciate de cei dragi. Mâncărurile cu caracatiță sunt fragede, gustoase și sănătoase. Pentru aceste preparate avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație și îndemânare, iar la final succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține un preparat rafinat

Dacă vrem să pregătim două porții de caracatiță la tigaie, vom avea nevoie de 500 g de caracatiță, 20 ml de ulei de măsline, 5 căței de usturoi, sare și piper după gust, 10 ml de suc de lămâie, 1 lingură de oțet și 2 l de apă.

Se spală foarte bine caracatița apoi se pune la fiert într-o cratiță cu apă în care am pus o lingură de oțet. Se lasă la fiert timp de 30 de minute. După ce caracatița a fiert foarte bine, se taie tentaculele și se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. După aceea se pune usturoiul tocat mărunt și se toarnă zeama de la o lămâie.

Se lasă caracatița la prăjit la foc mic până când tentaculele devin aurii și capătă o crustă fină. La final, se condimentează cu sare și piper și se ia tigaia de pe foc. Cu siguranță acest deliciu va fi apreciat de toți cei de la masă. Caracatița poate fi gătită și la grătar. Pentru acest fel de mâncare avem nevoie de tentacule de caracatiță, vin alb, ulei de măsline, oțet balsamic, foi de dafin, oregano, lămâie, sare și piper. Preparatul culinar poate fi ornat cu verdețuri și legume proaspete. Caracatița caramelizată la tavă este un alt deliciu ideal de servit la ocaziile speciale. Și salata de caracatiță cu cartofi este delicioasă și pe placul multora dintre noi.

Rețetele cu caracatiță sunt gustoase, rafinate și ideale de servit la mesele festive. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat și ne vom răsfăța papilele gustative.