Cum să bei dintr-o sticlă care are dopul atașat, fără să îți zgârii fața! Acest truc care te scapă de probleme – VIDEO

de: Cristian Zavastin
11:40, 23 sept. 2024

Din momentul în care au apărut PET-urile cu dop atașat, multe persoane au fost de-a dreptul revoltate. Astfel, s-au căutat tot felul de metode prin care să bei dintr-o sticlă care are dopul atașat, fără să îți zgârii fața.

Cum să bei dintr-o sticlă care are dopul atașat

Sticlele care au dopul atașat nu sunt privite cu ochi buni de români. Chiar dacă acest lucru este prietenos cu mediul, pentru consumatori poate aduce mari neplăceri.

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat măcar o dată să își zgârie nasul sau obrazul cu dopul de la sticlă. Ori, dacă te machiezi, poate ți-ai stricat machiajul sau rujul pentru că te-ai chinuit să iei o gură de apă sau de Cola. O altă neplăcere e că, de multe ori, capacul nu se închide foarte ușor.

Într-un video, pe TikTok, un bărbat a folosit o sticlă suc de 0,5 litri. Acesta a desfăcut capacul și l-a împins complet către partea laterală a gâtului sticlei. Ulterior, a tras directorul spre direcția opusă, alături de o secțiune mică din inelul din plastic altfel în jurul gâtului, care se desprinde foarte ușor. Practic, inelul este încă atașat, iar capacul nu se desprinde. Astfel, dopul nu te va mai deranja. Se pare că metoda a fost privită cu ochi buni de utilizatori , care s-au considerat „salvați” după ce au văzut videoclipul.

„Asta m-ar fi salvat de atâtea ori de la a fi împuns în ochi”, „Acesta este motivul pentru care capacele ne lovesc mereu în față. O facem greșit”, au scris câteva persoane în secțiunea de comentarii.

Câte PET-uri au fost colectate pentru reciclare

După implementarea sistemului SGR (sistemul Garanție-Returnare), la data de 30 noiembrie 2023, românii și-au făcut cale până la dispozitive pentru a recicla PET-uri. A fost înregistrat un record pentru țara noastră, până la momentul actual: peste 200.000 de tone de recipiente au fost colectate, arată Capital. Însă, ce se va întâmpla cu evoluția ratei de reciclare? Informațiile se regăsesc mai jos.

Odată cu introducerea punctelor de reciclare în țara noastră, românii și-au făcut cale până la dispozitive, pentru a restitui recipientele din plastic, sticlă și metal. Implementarea sistemului SGR (sistemul Garanție-Returnare) a venit la pachet cu oferirea unei rate de reciclare – 0,5 lei pentru fiecare recipient reciclat, dar care are pictograma SGR pe ambalaj. Totuși, această rată de reciclare ar putea marca o evoluție, anul viitor. Potrivit informațiilor, de la jumătatea anului 2025, românii ar putea să plătească 1 leu pentru fiecare recipient încadrat în SGR.

Până la momentul actual, România a înregistrat un record la capitolul reciclării PET-urilor: peste 200.000 de tone de recipiente au fost colectate, până acum. Zilnic, oamenii stau la coadă pentru a introduse recipientele din metal, sticlă sau plastic în dispozitivele amplasate în spațiul public. Desigur, acest fenomen are loc și în alte state membre ale Uniunii Europene.

Patru procente din veniturile totale ale UE, în anul 2023, au fost generate din activitățile de reciclare a plasticului. În acest sens, reducerea de consum de plastic a fost încurajată, potrivit raportului făcut public de Curtea de Conturi Europeană (ECA).

Introducerea PET-urilor cu dop atașat i-au făcut pe mulți să găsească metode prin care să bei dintr-o sticlă care are dopul atașat, fără să îți zgârii fața.

 

@davebold1 People saying it doesnt work heres another one with a Spanish bottle @The Sun @Coca-Cola #remix #cocacola #coke #fyp #scottish #benidorm ♬ Ignition (Remix) – R.Kelly