Prima pagină » Magazin » Cum să alegi pardoseala de pe terasă
Cum să alegi pardoseala de pe terasă

Cum să alegi pardoseala de pe terasă

21 aug. 2024, 14:39,
în Magazin

Când vorbim de pardoseală – sau mai general de podele din lemn de exterior – ne referim la toate acele esențe rezistente în mod natural la agenții atmosferici, care sunt ideale pentru a crea învelișuri plimbabile care să reziste în timp. Cu toate acestea, înainte de a alege o dusumea pentru terasa este o idee bună să faceți aprecieri adecvate mergând de la mediul în care doriți să-l instalați până la tehnica de instalare, incluzând, evident, cele mai potrivite materiale.

Podele exterioare din lemn: cum să faci alegerea potrivită

Înainte de a alege pardoseala exterioară este bine să țineți cont de câțiva factori:

Expunere: zona trebuie asfaltată în plin soare sau umbrită, de exemplu sub o pergolă?

Localizare geografică: te gândești să instalați o podea din lemn în afara casei tale de pe plajă? In acest caz trebuie sa tineti cont de salinitatea si umiditatea, doi dusmani ai lemnului.

Utilizare: pardoseala exterioară va fi folosită pentru verandă, unde poate fi supusă cu ușurință la alunecarea frecventă a meselor și scaunelor? Sau într-o zonă cu trafic intens? Sau din nou, vrei să folosești scânduri de lemn pentru a acoperi marginea piscinei?

Estetica: ca si in mediile interioare, chiar si exterior podeaua trebuie sa se armonizeze cu imprejurimile, deci cu stilul casei si cu mobilierul folosit in gradina. Nu vorbim doar de culoare (lemnul de exterior este disponibil în diferite nuanțe și finisaje), ci mai ales de tehnici de instalare.

Buget: care este intervalul care nu trebuie depășit? Pretul pentru achizitionarea si montarea unei podele din lemn de exterior variaza in functie de tipul de lemn ales, de cantitatea de metri patrati de acoperit, de dimensiunea scandurilor si de modul de aplicare, conform https://parchet-etalon.ro

Făcând aceste aprecieri, trecem la considerentele obiective, care pot duce la alegerea unei podele exterioare din lemn sau la optarea pentru alte soluții.

Pardoseli exterioare din lemn: cele mai potrivite materiale

Apropo de podele din lemn de exterior, tecul este cu siguranță cel mai cunoscut și mai folosit produs.

Lemnul de tec își găsește aplicație în navigație tocmai datorită caracteristicilor sale excelente de rezistență la apă și de aceea este unul dintre cele mai potrivite materiale pentru podelele exterioare.

Podelele de exterior din tec sunt însoțite de alte lemne foarte rezistente:

Ipe, un lemn tropical flexibil și durabil, care asigură performanțe ridicate în orice utilizare prevăzută, chiar și în medii supuse variațiilor puternice de umiditate, și rezistă atacurilor termitelor și agenților atmosferici. Massaranduca, cel mai potrivit lemn tropical pentru pardoseala exterioara a caselor de plaja. Chiar și în contact direct cu apa nu suferă modificări.

Care sunt dezavantajele podelelor din lemn de exterior?

Deși există lemne specifice pentru exterior, capabile să reziste chiar și la cele mai critice condiții, este bine de reținut că lemnul este un material viu și din acest motiv are nevoie de tratamente deosebite, mai ales dacă este instalat în aer liber, unde este expus continuu la agenţi atmosferici. Prin urmare, podeaua din lemn exterioară necesită o pregătire și întreținere adecvată.

Scândurile trebuie netezite pentru a evita așchiile, mai ales dacă podeaua din lemn este așezată în jurul piscinei unde mergi adesea desculț. Marginile trebuie să fie rotunjite și suprafața teșită, astfel încât șanțurile să garanteze o aderență mai mare la traficul pietonal. Lamelele trebuie tratate cu impregnatoare și vopsele impermeabile, pentru a asigura pardoselii o viață lungă și un rezultat estetic întotdeauna optim.

Un alt factor foarte important este tipul de montaj

Când vine vorba de pardoseală, instalarea se poate face în două moduri principale: cu cleme de blocare sau cu șuruburi vizibile.

Daca te gandesti sa instalezi singur pardoseala din lemn pentru exterior, sa stii ca nu este o operatie simpla. Nu este suficient să montați sau să fixați șipcile, dar este esențial să pregătiți mai întâi baza pe care va fi așezat lemnul, mai ales dacă este o grădină, adică o suprafață neuniformă, creând o fundație adecvată și nivelând terenul. pentru a crea o panta usoara, necesara pentru scurgerea apei.

Pardoselile din lemn de exterior au logici de instalare foarte diferite fata de parchetul traditional. De aceea este recomandat să consultați un profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024