Cum sa alegi apa plata cea mai potrivita pentru tine

de: BZI.ro
21:39, 02 oct. 2017

Compozitia chimica a apei plate are un rol esential in aprecierea calitatii acesteia, apa pe care o consumam avand o importanta deosebita pentru functionarea organismului si o stare generala de sanatate buna.

Cel mai important criteriu in aprecierea calitatii apei face referinta la cantitatea de nitrati pe care o contine, cea mai recomandata fiind cea cu o concentratie cat mai mica, care nu trebuie sa depaseasca 50 de mg/litru. Nitritii sunt substante chimice toxice pentru organism care pot deveni chiar cangerigeni si predispun la aparitia unor afectiuni diferite, extrem de periculosi in cazul nou-nascutilor si a gravidelor.

Un alt criteriu de apreciere a calitatii apei este cantitatea de reziduuri existente, fiind recomandata consumului cea cu sub 500mg/litru. in acest caz este de precizat ca in unele afectiuni poate fi recomandat consumul unor game de apa plata care contin saruri minerale, calciu, potasiu, cloruri si magneziu.

Ce apa plata recomanda medicii pentru copii si sugari

Astfel, cei care sufera de litiaze biliare si afectiuni hepato-biliare pot consuma apa plata cu un nivel ridicat de sulfat de calciu si magneziu.

Apa plata oligometalica, bogata in calciu si magneziu, se recomanda celor care urmeaza regimurile fara sare sau pentru facilitarea diurezei si in remedierea litiazei oxalice si fosfocalcice.

Totodata, pentru cei care sufera de hiperazotemie, celulita si negi este benefica apa plata care este putin mineralizata, insa are un continut important de calciu.

Apa plata imbuteliata nu trebuie fiarta, pentru ca, prin fierbere, concentratia de saruri, nitrati, fier si minerale va creste. in urma fierberii se distrug doar microorganismele, dar restul substantelor componente isi sporesc gradul de concentratie.

Ambalajul in care este imbuteliata apa plata are la randul sau un rol in pastrarea acesteia. Apa minerala plata in sticla fumurie este considerata a fi cea mai buna, pentru ca proprietatile sunt pastrate mai bine, deoarece impiedica patrunderea razelor soarelui. De asemenea, cei care consuma apa la PET trebuie sa cunosca faptul ca nu trebuie expusa la razele soarelui si nici la caldura.