Cum putem trata bătăturile apărute intre degetele de la picioare

de: BZI.ro
15:15, 16 mart. 2021

Bătăturile sunt celule moarte care se depun de obicei pe talpa piciorului, în zona degetelor și ,mai rar, în zona palmelor. Acestea, în faza incipienta, cauzează un disconfort în timpul mersului dar pot să înceapă să doară sau să apară și alte complicații.

De ce apar bătăturile pe picioare

Bătătură apare cel mai adesea din cauza încălțămintei noi, incomode sau de o calitate scăzută.

Bătăturile de pe picioare sunt de doua tipuri:

-uscate: pielea se îngroașă că o reacție de răspuns la agresiune a pielii, de tip mecanic;

-umede: este o zona în care sub piele s-a acumulat lichid. Dacă pielea se crapă și apară roșeață acestea pot însemnă o infecţie.

Metode de tratare a bătăturilor uscate dintre degetele de la picioare

Tratamentele naturiste fac minuni împotrivă bătăturilor dintre degetele de la picioare și vă scapă de ele destul de rapid.

Una dintre cele mai răspândit tratamente este bicarbonat de sodiu și săpun. Acesta se amestecă cu 1 litru de apa calda, apoi lasați picioarele să se înmoaie pentru 20-30 minute. După care utilizați o piatra ponce sau o perie speciala pentru a îndepărtă bătăturile dintre degetele de la picioare.

O alta metoda cu care puteți scapă rapid de bătăturile uscate dintre picioare sunt compresele. Acestea poți fi de oțet, usturoi, ceapa, suc de aloe vera. Acestea se aplica seara și dormiți cu compresa aplicata pe picior. Dimineața, îndepărtați compresa, clătiți picioarele și apoi îndepărtați bătăturile.

Dacă metodele naturiste nu sunt eficiente puteți apela și la specialiști. Bătăturile pot fi îndepărtate cu crioterapie, bătăturile sunt uscate cu azot lichid, sau cu laser.

Metode de tratare a bătăturilor umede dintre degetele de la picioare

Dacă apare o bătătură umeda intre degetele de la picioare, cel mai adesea trebuie să vă schimbați papucii. Acestea trebuie curățate în mod frecvent și nu încercați să le spargeți pentru a evita infectarea.

Dacă totuși bătătură s-a spart atunci trebuie să spălați bine zona cu apa calda și săpun apoi să aplicați o crema antiseptica. Nu utilizați iod pentru a nu arde țesutul rănit. După care aplicați o crema antibacteriana pe toată zona afectata. Nu numai că acesta v-a absorbi lichidul, ci vă proteja zona împotrivă infecțiilor.