Cum prepari un îngrăşământ natural pentru roşii
Pentru o dezvoltare frumoasă a roşiilor şi pentru un rod bogat, hrănirea lor este esenţială. Aceste plante au nevoie de măcar aceste 3 elemente: azot, potasiu şi fosfor. Lipsă sau exesul acestor elemente duc la pierderea sau îmbolnăvirea recoltei.
Apa amestecată cu cenuşa:
La 5 l de apă se adaugă 500 g cenuşă şi ce fierb 15 minute. Se lasa se se odihnească până când cenuşa se aşează pe fundul oalei. Scurgem apa limpezită, o amestecăm cu încă 5 l de apă şi o punem la roşii. Este indicat să folosiţi apa de ploaie.
Tratament cu urzici:
Aveţi nevoie de un vas de 10 l. Acesta se umple pe jumătate cu urzici crude, fără rădăcini peste care se toarnă apă călduţă. Se lasa 7-10 zile la macerat în soare. Se strecoară şi se amesteca 1 l de soluţie obţinută cu 10 l de apă. Se uda roşiile.
Foi de ceapă sau de usturoi:
Într-o găleată se amesteca aproximativ 200 g foi de ceapă sau de usturoi (puteţi să faceţi şi un amestec între ele). Se toarnă apă clocotită şi se acoperă găleata. Strecuram zontinutul după ce se răceşte. Se folosesc 2 l de soluţie la 10 l de apă, scrie fabricatinromania.info.
Bicarbonat de sodiu:
Se amesteca 1-2 linguriţe de bicarbonat cu 1 l de apă călduţă. Se stropesc frunzele, după care se pune cenuşa.