Cum pot câștiga românii mai mulți bani înainte de sărbători! Mulți aleg să facă asta

de: Mirela Todosi
09:40, 13 nov. 2024

Iată cum pot câștiga românii mai mulți bani înainte de sărbători! Firmele de curierat pun la dispoziție locuri de muncă, urmând să mai recruteze angajați sezonieri pentru sărbătorile de iarnă. Mulți români aleg să facă asta pentru niște bani în plus înainte de venirea sărbătorilor de iarnă.

Cum pot câștiga românii mai mulți bani înainte de sărbători!

Mai multe firme de curierat pun la dispoziție locuri de muncă înainte de venirea sărbătorilor de iarnă. Platformele de recrutare și rețelele de socializare sunt pline de anunțuri de angajare, cel mai mult căutându-se lucrători sezonieri pentru munca în depozite, call-centere, dar și curieri.

Angajatorii încearcă să țină pasul cu cererea crescută din această perioadă, mai ales când vine vorba de distribuirea coletelor. Directorii de marketing de la companiile de curierat recunosc că au nevoie de angajați mai mult ca niciodată.

„Majoritatea care aplică pentru aceste joburi sunt sunt studenți. Pentru a-și rotunji veniturile pentru că ar putea câștiga ca și curier până la 1.000 euro net, în depozit ca manipulator poți câștiga între 3.000 și 3.500 lei net, în call center, operator call center poți ajunge până la 4.000 lei net. Un animator la petrecerile de Crăciun sau la petrecerile de copii poate câștiga până la 200 lei pe oră.”, a declarat un specialist HR.

La ce trebuie să fie atenți cei care vor să trimită colete în străinătate

Românii care vor să trimită colete peste hotare, prin poștă sau prin servicii de curierat, trebuie să respecte câteva reguli stricte. O serie de obiecte sunt interzise în transportul internațional, iar printre acestea se numără produsele alimentare perisabile, dar și bunuri de valoare. Românii trebuie să știe că toate coletele se verifică înainte de a fi livrate la destinație.

  • Nu se permite trimiterea într-un colet internațional a produselor ce pot conține materiale periculoase explozive, inflamabile sau radioactive precum explozibili, muniție, artificii sau substanțe inflamabile
  • Produse alimentare perisabile (fructe, legume, lactate, carne)
  • Animale, pești, păsări vii, insecte, reptile sau alte organisme vii sau moarte
  • Bunuri de valoare precum bijuterii din metale sau pietre prețioase (lingouri din orice metal prețios)
  • Teste de laborator sau orice probă biologică, care, în mod normal, ar trebui păstrată și transportată în anumite condiții, pentru a-și menține proprietățile

Expedierea coletelor în străinătate se face respectând câteva reguli clare. Anumite obiecte sunt interzise în pachetele ce trebuie să ajungă peste hotare.

,,Există regulamente stricte de securitate în ceea ce privește transportul obiectelor care pot reprezenta riscuri atât pentru siguranța pasagerilor, cât și a angajaților din industria transporturilor. Înainte de toate, este important de precizat către ce destinație se îndreaptă un colet, căci, fiecare țară de destinație are propriile reguli când vorbim de transport. De asemenea, există și reglementări legale și vamale care interzic anumite obiecte ce pot fi trimise în colete internaționale. Sunt țări care interzic importul anumitor tipuri de alimente/produse sau plante în colete pentru a preveni răspândirea eventualelor boli. Este un mecanism de apărare pentru a proteja sănătatea publică prin evitarea introducerii unor organisme/produse care ar putea fi dăunătoare în ecosistemele locale. De asemenea, în transportul internațional sunt interzise mai multe obiecte și pentru a proteja mediul și biodiversitatea și pentru a preveni distrugerea habitatelor naturale.”, a declarat un operator de control dintr-o companie pentru curierat internațional.

Românii care vor să câștige bani în plus înainte de sărbătorile de iarnă, se pot angaja pentru servicii de curierat. Mai multe firme de curierat din țară pun la dispoziție sute de locuri de muncă în perioada următoare.