Cum mentii ouăle proaspete mai mult timp
Cum mentii ouale proaspete mai mult timp. Ouale sunt un element de baza in dieta noastra, dar problema modului de pastrare nu este niciodata foarte clara. Nu stim intotdeauna, de exemplu, daca trebuie sa le pastram la frigider sau nu, astfel incat sa tina mai mult timp!
Cand ajungeti acasa, verificati daca nu sunt oua sparte. Retineti ca ouale trebuie consumate in 28 de zile. Fiti atenti la data de expirare.
Cum mentii ouale proaspete mai mult timp? Nu le spala!
Nu trebuie niciodata sa spalati ouale chiar daca este tentant atunci cand observati murdarie. Spalarea elimina stratul care protejeaza coaja de germeni. Acest lucru dauneaza porozitatii sale, iar oul isi va pierde rapid prospetimea. Daca este necesar, puteti freca usor coaja cu o carpa uscata pentru a „peria” micile impuritati. Puteti chiar unge coaja cu ulei, iar acest lucru ar face-o mai etansa.
Depozitarea la frigider sau la temperatura camerei?
Fiecare frigider are un suport de fagure pentru oua. Asta inseamna neaparat ca trebuie sa depozitati ouale in el? impotriva tuturor asteptarilor, raspunsul este nu! De fapt, potrivit unui studiu britanic, acest lucru nu are niciun efect asupra conservarii sau proliferarii bacteriilor (E. coli, salmoneloza etc.). Retineti ca mentiunea „A pastra la frigider dupa cumparare” pe cutii de oua este o mentiune obligatorie, dar asta nu inseamna ca este cel mai bun mod de conservare.
Pentru depozitarea la frigider trebuie respectate anumite conditii. tineti-le in cutie, jos. Daca le introduceti in celulele prevazute in acest scop in frigider, acestea pot fi supuse unor mici socuri termice. intr-adevar, deschidem si inchidem usa de mai multe ori. De fapt, mancarea depozitata pe usa sufera variatii constante de temperatura, lucru pe care ouale nu il pot suporta. in orice caz, evitati sa va depozitati ouale langa alimente mirositoare, cum ar fi ceapa sau branza.
Cel mai simplu test pentru a vedea cat de proaspat este un ou este sa-l puneti intr-un pahar cu apa pentru a verifica daca pluteste.