Cum iti dai seama daca esti intoxicat cu mucegai. Semnele care ne arata acest lucru
Cum îţi dai seama dacă eşti intoxicat cu mucegai. Acesta produce chimicale toxice, numite micotoxine, prezente pe sporii eliberaţi în aer. Când auziţi cuvântul mucegai, vă gândiţi adesea la alimente putrezite sau duşuri murdare în băi. Însă această substanţă foarte toxica este de fapt peste tot. Mai mult, o respiraţi şi o înghiţiţi în fiecare zi, fie că ştiţi sau nu asta.
Mucegaiul nu se limitează la ceea ce putem vedea în creştere în zone umede sau în case murdare ori clădiri. El creşte nedetectat în spatele zidurilor tale, sub podele şi chiar în mâncarea ta. Atunci când corpul dvs. devine copleșit de mucegai, acesta poate închide literalmente sistemul imunitar. Astfel, se declanşează un efect în cascadă al bolilor, care poate dura luni şi chiar ani.
Atunci când ești afectat de mucegai, este posibil să simţi efectele sale sub formă de alergii. Așadar, aveţi până la o şansă de 50/50 ca locuinţa sau locul de munca să fie susceptibile de mucegai. Iar în acest caz, sunt până la 40% șanse să aveți probleme de sănătate!
Unde se dezvoltă mucegaiul
Mucegaiul iubeşte zonele umede, slab ventilate cum ar fi băi, subsoluri şi oriunde există apă. Se poate începe cu o scurgere scurtă în acoperiş sau în spatele duşului. După o inundaţie care nu a fost curăţată în mod corespunzător, mucegaiul și-a făcut loc sub pardoseala dvs.
Dar casa ta sau alte clădiri nu sunt singurele locuri în care creşte aceasta toxină predominantă. Alimentele pot fi foarte susceptibile la micotoxine. Cerealele, nucile, ciocolata, cafeaua şi vinul sunt, de exemplu, vulnerabile.
Cum îţi dai seama dacă eşti intoxicat cu mucegai
Când sunteţi expus în mod cronic la mucegai, simptomele se vor manifesta uşor la început. Pe măsură ce corpul dumneavoastră începe să devină copleşit, simptomele vor progresa.
Cum îţi dai seama dacă eşti intoxicat cu mucegai. Iar dacă nu aveţi un medic familiarizat cu semnele şi simptomele toxicităţii mucegaiului, puteţi fi greşit diagnosticat. Și aceasta deoarece simptomele se aseamănă cu multe alte boli:
– boala Lyme,
– boala celiacă,
– fibromialgia,
– sindromul de oboseala cronică ş.a.
Simptome ale otrăvirii cu mucegai
– Vedere neclară
– Probleme autoimune
– Dureri articulare
– Oboseală
– Dureri de cap
– Greutate fluctuantă
– Probleme neurocognitive
– Confuzie / pierderea memoriei
– Probleme de dispoziţie
– Problemele legate de somn
– Probleme inflamatorii
– Probleme digestive
– Amorţeală şi furnicături
– Sensibilitate la lumină
Dacă aveţi un sistem imunitar compromis, mucegaiul poate ataca plămânii, pielea, organele și ochii. De asemenea, poate cauza efecte devastatoare, cum ar fi cancerul pulmonar sau insuficienţă renală.