Cum îți amenajezi casa, pentru a-ți asigura condiții sănătoase de viață?
Pentru a avea condiții sănătoase de viață trebuie să ții cont de anumite strategii privind amenajarea locuinței. Există câteva aspecte importante, pe care ar fi bine să le cunoști, care îți influențează în bine bunăstarea și sănătatea.
Pentru a avea un stil de viață mai sănătos, contează să ai lumină naturală în casă. Aceasta joacă un rol important în starea de spirit și confortul unei încăperi. După cum îți poți imagina, există o diferență mare între lumina naturală și cea artificială. Lumina naturală tinde să fie mai strălucitoare, mai relaxantă și mai aerisită. Prin urmare, este clar că trebuie să ai ferestrele mari, cu perdelele trase, să lași zilnic să pătrundă cât mai multă lumină în casă.
Lumina naturală îți îmbunătățește abilitățile mentale, bunăstarea, secreția de hormoni (cum sunt neurotransmițători din creier), îți poate crește energia vitală și are un efect bun în funcționarea ceasului biologic. Conform unui studiu britanic, lumina naturală în casă poate reduce la oameni cu 50% riscul de a experimenta un nivel scăzut de energie.
Pe lângă lumina naturală, ai nevoie și de aer curat, deci de o ventilație adecvată în casă. O consecință a ventilației neadecvate în casă este umiditatea. Dacă ai geamurile aburite, pereții umezi și observi că deja în anumite zone se formează mucegai, este clar că ai un conținut excesiv de vapori de apă în aer, deci umiditatea în casă este prea mare.
Prin aerisirea adecvată a locuinței obții multe avantaje și anume:
- Elimini mirosurile din casă, dioxidul și monoxidul de carbon, vaporii de apă
- Îți poți asigura un microclimat plăcut
- Vei putea avea o calitate bună a aerului din interiorul casei
- Previi formarea mucegaiului, a igrasiei, reduci daunele cauzate de umiditate.
Prin deschiderea sistematică a ferestrelor îți aerisești casa, îți menții cantitatea potrivită de aer în fiecare cameră. Iarna însă, deschiderea largă a ferestrelor nu este chiar cea mai bună soluție, deci atunci merită să folosești o altă soluție cum ar fi de pildă să lași să pătrundă fluxuri mici de aer în casă. Deci poți deschide fereastra doar un pic, la un unghi mai mic de 45 de grade.
Amenajarea casei cu mobilierul potrivit îți poate oferi o stare de bine, confort și relaxare. În ultimii do ani, designerii și producătorii de mobilier au ținut cont și de dorințele, valorile și problemele oamenilor, de limitările lor rezultate din provocările vieții de zi cu zi și de aceea au stabilit tendințele la mobilier pentru următoarea perioadă, în funcție de toate aceste aspecte.
Oamenii pun acum accent pe calitate, dar și pe sentimentul de securitate. Ei petrec mai mult timp acasă și de aceea au așteptări mai și în ceea ce privește mobilierul. Ei caută piese de mobilier de calitate, care le îmbogățesc interioarele, care sunt confortabile și accesibile ca preț, cum sunt acelea de pe MobilaIeftina.ro. Potrivit statisticilor, oamenii își doresc în ziua de azi să cumpere mobilier durabil și mai puțin costisitor, pentru crearea unui spațiu interior relaxant și reconfortant.
Oamenii îți doresc liniște și bunăstare în spațiul lor de acasă, ei percep locuința ca un loc propice pentru o bună odihnă și relaxare. Pentru asta își doresc să-și mobileze casa într-un mod cât mai adecvat, pentru a o transforma într-un cămin liniștitor. Asta înseamnă că sunt în căutare de piese de mobilier confortabile, de calitate, realizat din materiale naturale, cum este lemnul.
Stilul minimalist este preferat în ziua de azi, cum ar fi de pildă un living cu puțin mobilier, cu pardoseală din lemn natural și plafon înalt cu grinzi vopsite în alb. Casa poate fi mobilată în acest stil cu scaune, mese din lemn, canapele confortabile, tapițerii, tapet elegant, covoare groase și călduroase, decorațiuni din ceramică și antichități.
O astfel de amenajare este luminoasă, proaspătă și relaxantă, lucru foarte important pentru oamenii care își doresc un sentiment de căldură și pace, în timpul acestor vremuri ciudate, stresante, în timpul epidemiei de coronavirus.
Confortul în locuință este asociat și cu bunăstarea psihică și fizică, iar asta este completată de bunăstarea garantată de o alimentație sănătoasă și de petrecerea timpului într-un cămin prielnic pentru odihnă și îmbunătățirea sănătății.