Cum îngrijești grădina în iulie și ce legume se pot cultiva în această lună

de: BZI.ro
12:22, 13 iul. 2020

Cum îngrijești grădina în iulie. După cum îi spune și numele, „luna lui cuptor” vine cu multă căldură, dar si cu destulă treabă în grădină. Acum este perioada recoltării soiurilor timpurii, precum ardei, castraveți, roșii și vinete. Totodată, trebuie să te ocupi și de culturile de toamnă.

Ceea ce faci în grădină în iulie te va ajuta să obții o recoltă băgată și sănătoasă. Culturile de legume nu trebuie neglijate deloc în mijlocul verii, ținând cont de temperaturile ridicate. Orice etapă vei neglija în această perioadă înseamnă o producție scăzută simțitor.

Cum îngrijești grădina în iulie

Iulie nu este o lună foarte aglomerată în grădină. În această perioadă, principala activitate o reprezintă recoltarea soiurilor timpurii. În altă ordine de idei, cele mai importante activități sunt udarea plantelor și aplicarea unor tratamentele împotriva dăunătorilor.

În ceea ce privește grădina de legume și zarzavat, este important ca producția să fie verificată zilnic. Legumele ajunse la maturitate trebuie culese zilnic, pentru a susține producția. În luna lui cuptor avem vârf de producție la ardei grași, roșii, dovlecei și vinețele. Tot acum începem recoltatul la fasole și mazăre, dar și la morcovi și țelină.

De asemenea, în iulie se începe recoltatul cepei și al usturoiului. Nu trebuie neglijate însă nici culturile de ceapă și cartofi de toamnă, prin aplicarea tratamentelor. În cazul acestora trebuie acordată o mare atenție la atacurile dăunătorilor. Totodată, o altă activitate foarte importantă este menținerea umidității solului. Recomandarea specialiștilor este ca zarzavaturile să fie udate măcar de două ori pe săptămână, abundent.

Ce poţi cultiva în iulie

Pe lângă activitățile de recoltare, trebuie să te îngrijești și de culturile de toamnă. În această lună este ideal să plantezi varza de toamnă. Aceste răsaduri ar trebui puse într-un loc fără prea mult soare şi unde aerul circula suficient. În cazul verzei de toamnă, distanţa dintre răsaduri ar trebui să fie cam de 50 cm.

Alte legume care pot fi cultivate în iulie sunt ceapa roşie și ceapa de apă. Aceasta din urmă nu e uşor de îngrijit, deoarece trebuie udată des, măcar la 2 zile. Aceasta se plantează la o distanţă de 25 cm între rânduri și poate fi recoltată după jumătatea lui septembrie.

Altă cultură care poate fi înființată în iulie este conopida. Înainte de a o planta, trebuie udat bine terenul. Distanţa între plante ar trebui să fie de 65-70 cm. Nu în ultimul rând, în această lună este recomandat să cultivi și fasole pitică (tufe). Aceasta se pune în cuiburi, câte 5-6 semințe, cu distanță de 50 cm între cuiburi.

Așadar, dacă știi cum să îngrijești grădina în iulie, te vei bucura de roade și vara, dar și la toamnă.