Cum foloseşti bicarbonat de sodiu în grădina cu flori?

de: BZI.ro
12:43, 04 iun. 2021

O curte frumoasă are întotdeauna gazon bine întreţinut şi multe flori. Ideal este să plantezi butaşi de trandafir, întrucât aceştia înfloresc din mai şi până în octombrie. Uneori, dacă vremea e caldă, trandafirii rămân înfloriţi chiar şi în luna noiembrie. Unul din trucurile celor care se ocupa cu peisagistica face referire la utilizarea unui produs din bucătărie. Haideţi să vedem cum se foloseşte un plic de bicarbonat de sodiu în grădina cu flori.

Un singur plic costa numai 0.69 de bani. De obicei, bicarbonatul se foloseşte pentru a elimina mirosul neplăcut din chiuvetă, împreună cu oţetul. Alteori este bun la gătit, mai ales pentru prăjituri. Ce zici însă dacă ai învăţa să foloseşti bicarbonat de sodiu şi în grădina cu flori? Îl ai la îndemână, costă foarte puțin și are multe beneficii pentru casă, curte și grădină.

Beneficii pentru flori – Utilizarea bicarbonatului de sodiu

Profită de beneficiile pe care le are acest praf alb! Îţi vei face şi mai frumoasă grădina cu flori!

Te scapă de melci

După ploaie, în curte şi grădina apar o mulţime de melci, atât cu cochilie, cât şi fără. Aceştia se hrănesc cu plantele şi le afectează. Ca să scapi de ei nu trebuie decât să presari nişte bicarbonat de jur împrejurul plantelor şi vei remedia problema.

Scapă de furnici

Ca şi melcii, furnicile afectează orice plantă. Şi sunt multe tipuri de furnici, cele mai periculoase fiind cele cu aripi. Ca să le alungi, dizolvă nişte bicarbonat în oţet, apoi pulverizează soluţia pe zonele invadate de furnici.

Plantele cresc mai repede

Dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Pulverizează florile zilnic. Astfel, le vei face să arate şi mai frumoase şi mai viu colorate.

Menţine solul proaspăt

O curte / grădină frumoasă se datorează, într-o mare măsură, solului. Cu cât acesta este mai bogat în nutrienţi, cu atât plantele se vor dezvolta mai bine. Din când în când, mai ales atunci când sapi pământul, dizolvă nişte bicarbonat în apă şi udă solul. Astfel îl vei face mai fertil.

Neutralizează mirosul neplăcut

Uneori, când foloseşti compost sau îngrăşământ natural, mai ales la trandafiri, mirosul neplăcut te poate deranja. Scapă uşor de el folosind bicarbonat de sodiu. După maxim o săptămână vei vedea rezultatul. Ai posibilitatea, de asemenea, de a amesteca compostul cu bicarbonat de prima dată.

Încetineşte creşterea şi dezvoltarea buruienilor

Ştiai că poţi scăpa de buruieni numai cu câteva plicuri de bicarbonat de sodiu? Pune din belşug bicarbonat peste buruieni. Oriunde apar buruieni, presara acest praf alb! Astfel împiedici germinarea lor. Ai grijă însă să nu pui şi peste plantele de care ai grijă.

Previi mucegaiul de grădină

Mucegaiul alb apare atunci când torni prea multă apă în sol sau în ghiveci. Poate deveni o problemă, mai ales dacă îl laşi să se dezvolte mult. Ca să împiedici răspândirea lui, ai nevoie de 2 litri de apă, 2 linguriţe de săpun de Marsilia şi 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu. Pulverizează soluţia pe sol, mai la depărtare de plante, ca să previi formarea şi dezvoltarea mucegaiului alb.