Cum arată dopul gelatinos. Cum să deblochezi canalul lacrimal-nazal

de: BZI.ro
13:30, 15 iul. 2022

Părinții al căror bebeluși suferă de dacriocistită trebuie să cunoască cum arată dopul gelatinos. Dacriocistita este o inflamație a sacului lacrimal. În timpul dezvoltării intrauterine, canalul lacrimal este închis cu o peliculă. Acest lucru este necesar pentru a-l proteja de lichidul amniotic. În momentul nașterii, în timpul primei respirații și plâns, acest sac se rupe și canalul lacrimal-nazal devine circulabil și lacrimile curg prin el.

Dar dacă din anumite motive nu s-a întâmplat acest lucru, atunci în loc să se reverse afară, lacrima stagnează în interior, în sacul lacrimal. Acestei stagnări i se alătură de foarte multe ori o infecție. Așa începe să se dezvolte dacriocistita acută. Odată stabilit diagnosticul de dacriocistită, tratamentul trebuie început. Tratați boala la un nou-născut conform schemei recomandate de medic. De cele mai multe ori, afecțiunea se dezvoltă din cauza unor traumatisme la naștere și patologii conexe ale canalului nazolacrimal. De asemenea, afecțiunea se poate manifesta și din cauza unor căi nazale curbate sau înguste. Unii bebeluși iau o infecție în timpul nașterii cu chlamydia, stafilococ, streptococ, gonococ, ceea ce provoacă dopul gelatinos. Cu siguranță nașterea prematură, la 4 luni sau chiar la 6, provoacă simptomul deoarece la copiii născuți cu 2-3 luni înainte de termen, canalele nazolacrimale nu s-au format încă și sunt umplute cu epiteliu.

Odată cu blocarea canalului nazolacrimal, umflarea este uneori atât de severă încât fisura palpebrală se îngustează

Principalele simptome ale dacriocistitei la copii. Cum să identifici afecțiunea imediat

Dacă există patologii congenitale ale canalului nazolacrimal, simptomele dacriocistitei apar deja în a 2-a săptămână de viață. Printre cele mai evidente simptome provocate de afecțiune se numără roșeața și umflare a colțului interior al ochiului pe pleoapa inferioară, durere în zona inflamației, puroi alb, rupere și creșterea temperaturii.

Odată cu blocarea canalului nazolacrimal, umflarea este uneori atât de severă încât fisura palpebrală se îngustează. Sacul lacrimal crește în dimensiune și devine vizibil. Imaginea sângelui se modifică. De asemenea, numărul de leucocite crește, viteza de sedimentare a eritrocitelor crește, fiind un semn tipic al procesului inflamator.

De cele mai multe ori, afecțiunea se dezvoltă din cauza unor traumatisme la naștere

Cum arată dopul gelatinos. Diagnosticul bolii

Chiar dacă simptomele indică clar inflamarea sacului lacrimal, de asemenea, apare dopul gelatinos, diagnosticul final trebuie pus doar de medic. Pe lângă o examinare vizuală, medicii efectuează teste speciale cu coloranți neutri, care sunt absolut siguri pentru sănătatea bebelușilor.

Un colorant special este introdus în ochiul afectat și se observă viteza cu care trece prin canalul lacrimal. În mod normal, colorantul ar trebui să fie în cavitatea nazală, dar cu dacriocistită, nu trece dincolo de sacul lacrimal. Dacă vopseaua nu apare în cavitatea nazală, canalul nazolacrimal este blocat.

Pentru a identifica agentul cauzal al infecției, se examinează secreția purulentă din sacul lacrimal. Analiza PCR oferă cele mai precise rezultate. Tipul de agent infecțios depinde de medicamentul pe care îl va prescrie medicul.

Dacriocistita este o inflamație a sacului lacrimal

Cum să tratezi această stagnare la un nou născut

Pentru a ameliora disconfortul, tânăra mămică își începe ziua cu toaleta ochilor bebelușului. Astfel, trebuie să clătiți ochii cu o soluție sterilă de furacilină la o diluție de 1: 5000. Aceasta poate fi cumpărată de la o farmacie sau preparată independent, dizolvând 1 filă.

Medicamentul se dezvoltă într-un pahar cu apă fiartă caldă, dacă acestea sunt acre. Apoi, folosind un tampon umed de bumbac sau de pânză, curățați ochiul de puroi, adică îndepărtați toate crustele de pe pleoape și gene, în direcția de la tâmpla până la nas

Nu este suficient să cunoști cum arată dopul gelatinos și ce medicamente se folosesc pentru tratarea bolii. Este foarte important să masați frecvent zona ochiului în care se află sacul lacrimal apăsând-o cu degetul arătător spre ceafă. Nu vă fie teamă să vă afundați degetul spre ochi, veți lovi mușchiul fără a afecta ochiul, făcând un masaj de calitate și de sus în jos. Acest lucru este necesar pentru a stoarce dopul de gelatină din canalul nazolacrimal.

Pentru a ameliora disconfortul, tânăra mămică își începe ziua cu toaleta ochilor bebelușului