Culoarea roz: Definiția gingășiei, prieteniei și a blândeții
Culoarea roz este una dintre cele mai îndrăgite culori mai ales de către fetițe și nu numai.
De obicei, rozul este caracteristic pentru trusoul de botez și lumânarea purtată de nași la botezul unei fetițe.
Există percepția în ultimii ani că această culoare purtată în special de fete și femei poate fi abordată și de bărbații extrem de încrezători în masculinitatea lor și care consideră că o culoare nu este definitorie pentru a-ți arăta sexualitatea.
Ce înseamnă culoarea roz
Culoarea roz este în cele mai multe cazuri asociată cu feminitatea și candoarea. Astfel, rozul este o culoare care exprimă fericire și, din acest motiv, este o culoare ideală pentru dormitoarele copiilor.
Fetele care preferă culoarea roz sunt considerate romantice incurabile, talentate și care pot oricând avea o conversație atractivă și cuceritoare.
Culoarea roz este cea mai romantică și liniștitoare culoare, ajută la stimularea sistemului imunitar. Calmează și îmbunează sentimentele.
Persoanele cărora le palce culoarea roz sunt considerate fermecătoare, prietenoase, simpatice, blânde și afectuoase, dar nu în sensul pasional așa cum sunt cei îndrăgostiți de roşu. Mai mult, culoarea roz este caracteristică persoanelor care au o tendinţă de nevinovăţie dusă chiar până la naivitate.
Femeile acre iubesc culoarea roz tind să fie materne, protectoare şi îşi doresc o viaţă îndestulătoare, pusă la adăpost.
Persoanele atrase de culoarea roz vor să să se simtă că sunt iubiţi şi că în siguranţă, probabil dorind să apară delicaţi şi fragili. Acestor persoane cu siguranță nu le place agitaţia sau stilul de viață zgomotos, ei fiind mult prea blânzi şi poate puțin nehotărâţi.
Antagonismul culorii roz
Culoarea roz rezultă din culoarea roșie și tocmai de aceea este considerată de mulți și un etalon pentru sexualitatea feminină.
Totuși, se consideră că rozul este preferat de persoanele cărora le place să flirteze, a celor care sunt niște adevărați cuceritori.
Cei care vor să folosească rozul pentru a decora o casă trebuie să știe că acesta se asortează foarte bine cu tonurile pastelate, iar pentru a crea un design cool trebuie combinat cu culori puternice cum ar fi albastru cerneală, negru sau griul industrial.
În trecut, la echipele de fotbal se obișnuia ca pereții vestiarelor folosite de echipele adverse să fie vopsite în roz aprins pentru a le distrage atenția și pentru a le induce senzația de feminitate.
Culoarea roz nu există?
Potrivit unui studiu recent, cercetătorii americani au afirmat că de fapt culoarea roz nu există în realitate, ci doar în mintea noastră.
Asta deoarece, susțin aceștia, rozul este o combinație între roșu și violet, două culori care în curcubeu sunt în locuri diametral opuse pe spectrul solar.
Ar rezulta că rozul nu poate exista în natură fără ca cele cinci culori care stau în calea uniunii roșului și violetului să se curbeze, lucru imposibil în teorie.