Culinar

Lapte prăjit, un desert unic! Iată cât de simplu este de preparat
05 apr. 2024, 12:16

Lapte prăjit, un desert unic! Iată cât de simplu este de preparat

Deliciul cunoscut sub numele de „lapte prăjit” (Leche Frita) este o delicatesă de origine spaniolă, ce își are rădăcinile în…
Cozonac ca la mănăstire pentru Paști. Rețeta preferată a lui Arsenie Boca
04 apr. 2024, 13:03

Cozonac ca la mănăstire pentru Paști. Rețeta preferată a lui Arsenie Boca

Cozonacul este, fără îndoială, desertul cel mai așteptat de pe masa de Paște, iar gospodinele muncesc din greu de dimineață…
Mâncare de vinete coapte. Musaca egipteană de post
03 apr. 2024, 14:03

Mâncare de vinete coapte. Musaca egipteană de post

Bucătăria este o formă de artă care ne permite să experimentăm și să creăm arome și gusturi unice. În căutarea…
Supă cremă de roșii coapte, de post. Ingrediente simple, gust complex!
03 apr. 2024, 11:00

Supă cremă de roșii coapte, de post. Ingrediente simple, gust complex!

Vă prezentăm o rețetă plină de savoare, de supă cremă de roșii coapte, preparată din tomate coapte, usturoi, ceapă caramelizată…
Langoși cu brânză și mărar, ca la bunica acasă!
02 apr. 2024, 14:43

Langoși cu brânză și mărar, ca la bunica acasă!

Langoșii cu brânză și mărar sunt un preprat cu care ne desfătau mamele și bunicile în copilărie și, inevitabil, ne…
Iahnie de fasole de post ca la mănăstire, după rețeta măicuțelor de la Prislop
02 apr. 2024, 14:03

Iahnie de fasole de post ca la mănăstire, după rețeta măicuțelor de la Prislop

Când vorbim despre mâncarea de post, rețetele mănăstiresti sunt cele mai căutate și apreciate. Preparatele gătite de măicuțe sau de…
Ciorbă de urzici cu orez, de post. Rețetă simplă și sănătoasă pentru primăvară
02 apr. 2024, 13:27

Ciorbă de urzici cu orez, de post. Rețetă simplă și sănătoasă pentru primăvară

Atât de înțepătoare la atingere și totuși atât de savuroasă când o gătim, urzica se dovedește a fi o sursă…
Rețete cu bureți lăptoși. Cum putem elimina gustul iute și amar din aceste ciuperci
29 mart. 2024, 14:17

Rețete cu bureți lăptoși. Cum putem elimina gustul iute și amar din aceste ciuperci

Buretele lăptos, cunoscuți și sub numele de lăptuca iute sau buretele iute (Lactarius piperatus), este o ciupercă comestibilă care face…
Rețete de scoici pline de savoare! Mâncărică lipovenească și scoici în sos roșu
29 mart. 2024, 13:35

Rețete de scoici pline de savoare! Mâncărică lipovenească și scoici în sos roșu

Rețetele cu scoici sunt tot mai apreciate, și nu doar în perioada vacanțelor la mare. Scoicile adaugă o notă exotică…
Pască cu smântână, fără aluat. Un desert fin și cremos pentru masa de Paște
29 mart. 2024, 13:04

Pască cu smântână, fără aluat. Un desert fin și cremos pentru masa de Paște

Pasca este unul dintre cele mai apreciate preparate de români de pe masa de Paște. Din cauza complexității rețetei tradiționale,…
Cum se mănâncă scoicile. Ghid pentru alegerea, prepararea și degustarea scoicilor cu cochilie
28 mart. 2024, 14:40

Cum se mănâncă scoicile. Ghid pentru alegerea, prepararea și degustarea scoicilor cu cochilie

În categoria scoicilor cu cochilie regăsim scoicile Saint-Jacques, midiile și stridiile. Aceste delicatese pot fi savurate atât crude, cât și…
Pască cu ciocolată și brânză. Mai bună decât orice prăjitură!
28 mart. 2024, 14:07

Pască cu ciocolată și brânză. Mai bună decât orice prăjitură!

Pasca este un desert ce se consumă în fiecare an de Paște. Toate gospodinele care vor să își încânte familia…
Pui la cuptor cu sos de stridii și ceapă verde. Crocant și caramelizat, un deliciu garantat!
28 mart. 2024, 13:24

Pui la cuptor cu sos de stridii și ceapă verde. Crocant și caramelizat, un deliciu garantat!

Bucătăria asiatică ne încântă mereu cu arome intense și combinații savuroase, iar rețeta noastră de pui la cuptor cu sos…
Cum poți face acasă pastă de fistic. Un răsfăț cremos și aromat!
27 mart. 2024, 14:48

Cum poți face acasă pastă de fistic. Un răsfăț cremos și aromat!

Pasta de fistic este fină, dulce și delicioasă pe o felie de pâine sau ca adaos la orice desert. Este…
Rețetă de baigli. Cozonac unguresc cu umplutură de mac sau nucă
27 mart. 2024, 13:50

Rețetă de baigli. Cozonac unguresc cu umplutură de mac sau nucă

Baigli este un aluat învârtit, umplut fie cu semințe de mac, fie cu umplutură de nucă (de obicei, ambele varietăți…
Supă de spanac cu lapte. Rețetă de primăvară!
26 mart. 2024, 13:36

Supă de spanac cu lapte. Rețetă de primăvară!

Supa de spanac cu lapte este o reinterpretare a clasicei ciorbe de frunze verzi de primăvară, însă cu o notă…