Cu ce trece durerea de ureche? Tratament medicamentos și naturist pentru a calma intensitatea disconfortului
În perioada rece a anului tot mai multe persoane se întreabă cu ce trece durerea de ureche? Există mai multe tipuri de dureri de ureche. De exemplu, dureri de ureche de tip săgeată, dureri pulsatile, dureri de presiune și dureri cu intensitate mare. Sursa durerii poate fi în interiorul sau în afara canalului auditiv.
Otita este o inflamație a urechii însoțită de o durere puternică în interiorul urechii și febră. Otita poate fi acută, externă, limitată, vărsată sau medie. Otita medie acută este o inflamație acută, infecțioasă a urechii medii. Este cel mai frecvent diagnosticată la copii, deoarece aceștia au trompa lui Eustachio mai scurtă decât adulții, ceea ce facilitează pătrunderea agenților patogeni în urechea medie. Otita medie se împarte în acută și cronică, purulentă și catarală. Imunitatea organismului și gradul de patogenitate a germenilor, virusurilor afectează severitatea procesului inflamator.
Cu ce trece durerea de ureche? Proceduri pentru a ameliora deranjul
Dacă vă doare urechea, ar trebui să consultați un medic, mai ales dacă este însoțită de febră și alte simptome deranjante. Profesionistul va diagnostica afecțiunea și va stabili cursul de acțiune. Întârzierile pot duce la consecințe grave care vor dura mult timp până la vindecare.
Medicamentele pot ajuta la ameliorarea afecțiunii. Printre remediile care ajută să treacă durerea se numără analgezice, precum ketanov sau analgin. De asemenea, de mare folos sunt unguentele antimicrobiene, antiinflamatorii, tselostoderm sau triderm. Acestea trebuie aplicate pe un tampon și introduse în ureche.
Încălzirea cu o compresă cu alcool sau un tampon îmbibat în alcool boric este eficient pentru dureri înțepătoare și febră care nu depășește 38 de grade. În cazul în care temperatura este de peste 38 de grade, o spălare cu infuzie de mușețel pentru un efect antimicrobian și antiinflamator va fi de mare ajutor.
În caz de durere în ureche, nu trebuie să se permită intrarea apei în canalul auditiv. Urechile trebuie curățate cu grijă pentru a nu provoca răni. Tratamentul trebuie efectuat numai după consultarea unui specialist, care va stabili cursul tratamentului după ce a fost pus un diagnostic specific. Autotratamentul prezintă riscul unor complicații.
Cele mai frecvente cauze care provoacă dezvoltarea bolii. Cum să identifici problema la timp
Otita vărsată apare atunci când bacteriile sau ciupercile pătrund în piele sau în stratul subcutanat. Procesul inflamator se răspândește în partea exterioară a canalului auditiv, în stratul subcutanat. Adesea, este afectat și timpanul. Otita vărsată poate fi cauzată de traumatisme mecanice, de temperaturi ridicate care facilitează pătrunderea microorganismelor patogene.
Otita medie limitată sau furunculoza apare atunci când glandele și sacii sebacei sunt deteriorate mecanic. Printre cele mai frecvente cauze care provoacă acest disconfort se numără procesul inflamator intern în organism, amigdalită, sinuzita maxilară, adenoidită, sinuzită, inflamație a articulației maxilare și alte leziuni.
De asemenea, multe persoane suferă de acest deranj din cauza unei inflamații bacteriene purulentă. De asemenea, disconfortul este provocat de otită medie sau de un proces inflamator la nivelul structurilor cartilaginoase.
Multe persoane suferă de această problemă din cauza manifestării herpesului zoster sau eczeme și se întreabă cu ce trece durerea de ureche. O durere de ureche simulată este cauzată de dureri de dinți, nevralgii, nevrite, dureri cervicale, procese supurative ale maxilarului inferior, amigdalelor și faringelui. O schimbare bruscă a presiunii atmosferice poate duce la inflamație, care, la rândul ei, duce la o durere de ureche.