Cu ce tip de cancer se confruntă Kate Middleton. Prințesei i-ar fi fost extirpată o parte din intestin

de: BZI.ro
15:33, 01 apr. 2024

Claudio Zanon, un celebru medic oncolog italian, s-a referit la tipul de cancer cu care se confruntă Kate Middleton. Potrivit acestuia, maladia Prințesei de Wales ar fi mai degrabă localizată la nivelul colonului. Totodată, și datorită tratamentului urmat de Kate Middleton, s-ar părea că boala acesteia nu este de natură ginecologică.

Kate Middleton a fost diagnosticată cu o boală gravă, cancerul. Anunțul a fost făcut chiar de Prințesă în urmă cu două săptămâni, într-o filmare. Încă de atunci, au început să apară diferite presupuneri cu privire la tipul de cancer de care suferă Prințesa, potrivit Kanal D.

Cu ce tip de cancer se confruntă Kate Middleton

Unul dintre cei mai cunoscuți medici oncologi, Claudio Zanon, a oferit recent o analiză detaliată privind diagnosticul și tratamentul posibil al presupusului cancer al Prințesei Kate.

Potrivit declarațiilor medicului, este improbabil ca Prințesa să sufere de un cancer de natură ginecologică, ci mai degrabă de o tumoare la colon sau de un cancer ovarian cu extensie către colon.

„Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin. A fost prescrisă chimioterapie pentru a preveni eventualele metastaze în organism. Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului. Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate”, a mărturisit acesta.

Acest diagnostic se bazează pe informația că Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin, iar chimioterapia i-a fost prescrisă pentru a preveni eventualele metastaze.

„Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic”, a explicat reputatul medic italian.

Care sunt șansele de vindecare ale Prințesei de Wales

Medicul subliniază faptul că șansele de vindecare sunt destul de mari, deoarece cancerul a fost depistat într-un stadiu incipient. În ceea ce privește cauzele apariției cancerului la persoanele tinere, dr. Zanon atrage atenția asupra creșterii incidenței acestei boli în ultimii ani.

Cu toate acestea, el se arată optimist în privința progreselor terapeutice și se bazează pe terapiile sofisticate care sunt acum disponibile, precum anticorpii monoclonali ca pembrolizumab, trastuzumab și bevacizumab, care pot fi utilizați după intervențiile chirurgicale.

„Știm că, de obicei, cancerul de colon afectează persoanele în vârstă, dar astăzi asistăm la o creștere a incidenței cancerului sporadic la tineri care nu are legătură cu stilul de viață.  Bineînțeles că astăzi, cu chimioterapia și imunoterapia, șansele de vindecare sunt mult crescute, recidivele scad, avem protocoale bune, chiar și independent de caracterizarea moleculară a cancerului”, a mai spus medicul.