Cu ce substanţă stimulezi mușcatele să înflorească
Am aflat despre acestă metodă simplă de la o doamnă, care lucrează la Grădina Botanică. Ea ne-a povestit-o, când a observat că nu ne mai putem dezlipi de mușcate. Inițial am crezut că glumește: presupuneam că plantele sunt tratate doar cu chimicale… Aparent, nu este așa…
Mușcatele vor înflori practic pe parcursul întregului an! Ele vor fi puternice: practic nu vor mai fi afectate de arsurile solare, vor suporta cu ușurință arșițele și nu se vor îmbolnăvi.
COMPOZIȚIA ELIXIRULUI ESTE FOARTE SIMPLĂ ȘI DISPONIBILĂ:
-2,7 litri de apă;
-100 g de drojdie proaspătă;
-jum. de pahar de zahăr.
Mod de preparare:
Turnați 2.6-2.7 litri de apă stătută, fără clor, într-un borcan de 3 litri. Dizolvați drojdia în apă caldă, după care adăugați-o împreună cu zahărul în borcanul cu apa.
Acoperiți borcanul cu o bucată de tifon și puneți-l într-un loc cald. Agitați-i conținutul din când în când. Soluția va fi gata, când se va sfârși procesul de fermentare. După aceasta dizolvați un pahar de elixir în 10 litri de apă și udați fiecare mușcată cu câte un pahar de soluție o dată la 2 săptămâni.
Este important să cumpărați o drojdie calitativă. Drojdia uscată pentru copturi nu este potrivită. Cel mai bine ar fi să cumpărați drojdia utilizată pentru prepararea rachiurilor.
Iată cât de simplă este această metodă!
Mușcata este o plantă frumoasă, care în trecut putea fi văzută pe pervazurile fiecărei case. În prezent este întâlnită mai rar. Mulți oameni nu iubesc aroma ei specifică, iar alții preferă plantele decorative, care prezintă doar parte vegetativă (frunze).
De fapt, prezența unui ghiveci cu mușcate în casă este foarte folositoare. Uleiurile esențiale eliberate din frunzele acestei plante sunt capabile să creeze o barieră naturală pentru bacteriile și virusurile patologice. Mușcatele cultivate în condiții casnice necesită minimul de îngrijiri.