Cu aceste alimente scapi de anxietate și depresie! Află care sunt
Cu aceste alimente scapi de anxietate și depresie! Află care sunt. S-a demonstrat că toată lumea are nevoie de un conținut ridicat de magneziu, pentru că acesta ajută ca funcțiile biologice să-și exercite acțiunea corect. Pentru ca o persoană să aibă un organism sănătos, aceasta trebuie să acumuleze suficient magnezi. Astfel, multe funcții ale corpului sunt interconectate datorită acestui minunat mineral.
Care este acțiunea magneziului
Magneziul ajută ca vasele de sânge să se relaxeze, dar contribuie și la funcționarea normală a funcțiilor nervoase și musculare. De asemenea, are efect benefic și asupra sistemului osos, dar și pentru o dantură sănătoasă. Un alt efect este observat și în cazul diabetului zaharat de tip 2, deoarece combate sensibilitatea la insulă și reglează nivelul zahărului din sânge.
Conform unor noi studii, prediabeticii cu o cantitate mai mare de magneziu și-au redus problemele metabolice și ale glicemiei cu 71%.
Pentru un adult, doza zilnică recomandată este de aproximativ 310-420 mg pe zi, care se administrează în funcție de vârstă și sex, cu toate că unele studii arată că este necesar să avem 600 – 900 mg/zi.
Care sunt alimentele benefice, care au un conținut ridicat de magneziu. Cu aceste alimente scapi de anxietate și depresie! Află care sunt
Printre alimentele pline de magneziu se regăsesc: mangold sau sfecla elvețiană, ridiche, frunze de sfeclă roșie, varză, broccoli, varză de Bruxelles, kale, varză foioasă sau chinezească, salată verde, cacao de calitate, avocado, semințe și nuci, peste gras, dovleac, ierburi și condimente( coriandru, arpagic, curcumin, pătrunjel, semințe de muștar, fenicul, busuioc și cuișoare), fructe și fructe de pădure ( papaya, zmeura, roșiile, pepenele galben, căpșunile, pepenele verde). Spre exemplu, un papaya de mărime medie conține 58 g de magneziu.
Important de adăugat este faptul că magneziul nu trebuie luat singur, ci împreună cu vitamina K2, calciu și vitamina D, pentru a beneficia de dele mai bune rezultate. Medicul Kate Rheaume-Bleue afirmă că este recomandat ca la 1000 unități de vitamina D să existe 100 micrograme (mcg) de K2.
Beneficii pepene roșu. Ce vitamine are
Pepenele roșu este foarte bogat în fitonutrienți și antioxidanții, care sunt esențiale pentru o sănătate optimă. Este o importantă sursă de vitamina A, care este un puternic antioxidant natural. 500 g de pepene roșu conțin doza zilnică recomandată de vitamina A. Iar aceasta este esentiala pentru vedere, imunitate și menținerea sănătății pielii. Mai mult, este bogat în flavonoizi antioxidanți, cum ar fi licopenul, beta-carotenul, luteina, zeaxantina și criptoxantina.
Pepenele mai este o sursă importantă de vitamina B6 (piridoxina), tiamina (vitamina B1), vitamina C și mangan. Mai conține vitamina E, vitamina D, acid pantotenic, dar și numeroase minerale. În pepene găsim fier, calciu, magneziu, mangan, potasiul, fosfor, zinc, dar și seleniu.
Pepenele roșu crește glicemia?
Pepenele roșu poate constitui o problemă pentru persoanele care suferă de diabet. Și aceasta deoarece crește glicemia. Consumat în cantități moderate, însă, pepenele roșu este permis chiar și pentru aceste persoane. În diabetul zaharat nu sunt interzise dulciurile, ci trebuie să se consume fructe cu indice glicemic scăzut.
Pentru cei cu diabet sunt permise în special fructele cu un conţinut redus de carbohidraţi. Astfel, în cazul pepenelui roșu, persoanele cu diabet au voie să consume cel mult 700 g. Această cantitate conține cu aproximaţie 50 g carbohidraţi.
Așadar, toate acestea fac din pepene fructul ideal pentru zilele toride de vară.
Click aici pentru a citi integral articolul despre beneficiile pepenelui roșu pentru organism