Prima pagină » Economic Local » Crizantemele expuse pe pietonalul Ștefan cel Mare vor ajunge să fie plantate la școlile din Iași: „Vorbim de peste 10.000 de flori” – FOTO

Crizantemele expuse pe pietonalul Ștefan cel Mare vor ajunge să fie plantate la școlile din Iași: „Vorbim de peste 10.000 de flori” – FOTO

12 oct. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Economic Local

Cu ocazia sărbătorii de Sfânta Parascheva, pe pietonalul Ștefan cel Mare, angajații de la Servicii Publice au montat sute de ghivece în care sunt crizanteme de toate culorile

Întreg bulevardul a fost înfrumusețat de miile de flori care au fost plasate de-a lungul străzii. Trecătorii se opresc pentru a face o poză cu plantele minunate. La data de 14 octombrie 2023, numărul florilor de pe pietonal va ajunge la peste 10.000, iar după eveniment, cele mai multe dintre ele vor fi plantate în curțile școlilor din Iași.

Mii de flori pe pietonalul Ștefan cel Mare

varză ornamentală

Trecătorii s-au oprit lângă varza ornamentală pentru a face poze

Ca în fiecare an, pe pietonalul Ștefan cel Mare este o explozie de culori după ce au fost plasate mii de flori, însă cele mai apreciate de trecători sunt varza ornamentală și crizantemele. Oamenii se opresc pentru a le admira sau pentru a face o poză cu ele. La momentul evenimentului, numărul florilor va fi de peste 10.000.

„Încă nu sunt montate toate, mai avem de adus până vineri (13 octombrie 2023 – n.r.). Vom ajunge undeva la peste 10.000 de crizanteme care vor înfrumuseța bulevardul, dar mai sunt și alte flori deja plasate, cele bianuale, plus cele care erau deja puse dinainte de evenimentele din această perioadă”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice SA.

Crizantemele vor fi plantate la școli

 o poză cu un angajat Servicii Publice

Angajații de la Servicii Publice plantează sute de mii de flori în această perioadă

După ce va trece data de 14 octombrie 2023, cele mai multe dintre flori vor fi luate și plantate în alte locuri din oraș. Planul celor de la Servicii Publice este ca majoritatea să fie trimise școlilir din Iași. Totuși, nu s-au uitat nici celelalte zone din Iași, astfel că, prin cartierele importante, sute de mii de flori vor fi plantate în această perioadă.

„După ce se va termina cu sărbătoarea Sfintei Parascheva, o mare parte dintre flori, care sunt acum în ghivece, vor ajunge să fie plantate la școli, iar celelalte în alte zone din oraș. Oricum noi am început deja procesul de plantare, avem, acum, 250 de mii de bulbi de lalele, 460 de mii de flori bianuale și 36 de mii de crizanteme în total. Muncitorii de la Servicii Publice sunt zi de zi pe teren pentru a planta toate florile pe care le avem disponibile, nu știm exact când vom finaliza lucrările, dar așteptăm acum să se termine sărbătoarea și după să ne continuăm treaba”, mai adaugă Laurențiu Ivan.

Pietonalul Ștefan cel Mare din Iași a fost umplut de miile de flori expuse de angajații de la Servicii Publice. Ieșenii au apreciat spectacolul creat și au imortalizat momentul printr-o fotografie. Anul acesta, crizantemele și varza ornamentală au fost cele mai admirate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024