Criză de epilepsie în somn: Cum se manifestă atacurile de epilepsie nocturne
Epilepsia este o boală cunoscută din cele mai vechi timpuri, care se manifestă sub forma unor crize. Există persoane care suferă de criză de epilepsie în somn. Acestea sunt însoțite de convulsii, mușcături de limbă și căderi. Convulsiile nu apar doar în timpul zilei sau în momentele în care subiectul este activ, uneori focarele epileptice apărând și noaptea.
Crize de epilepsie în somn: Cum acestea se manifestă
Epilepsia este o tulburare de origine neurologică în care individul suferă de crize nervoase. Atunci când persoana are crize epileptice își pierde controlul asupra corpului. Crizele pot fi afectate de stimuli externi, cum ar fi lumina, stresul sau din motive mai puțin cunoscute.
Cel mai prezent simptom al epilepsiei este prezența convulsiilor. De asemenea, un simptom care este prezent în timpul acestei afecțiuni este pierderea completă a cunoștinței, somnolență sau absență.
Crizele de epilepsie în somn reprezintă un tip aparte de epilepsie. De obicei acestea își fac apariția atunci când persoana afectată doarme. În unele cazuri crizele au o durată foarte scurtă și nu trezesc subiectul.
Dacă crizele se manifestă mai mult noaptea decât ziua, atunci pacientul suferă de o epilepsie nocturnă. În realitate, aproape toate tipurile de epilepsie ar putea apărea în timpul nopții.
Convulsiile de epilepsie nocturnă dau naștere mușcăturilor bruște ale mâinilor. Episodul poate fi însoțit de țipete și gemete. De asemenea, persoana care suferă de epilepsie manifestată în somn începe să aibă hipersomnie în timpul zilei.
De ce se produc crizele de epilepsie noaptea: Factorii care provoacă aceste șocuri nenormale
Ca și în cazul epilepsiei în general, cauzele celei manifestate în somn rămân neclare. Șocurile anormale sunt atribuite prezenței hipersensibilității în unele zone ale creierului. Motivul acestei sensibilități rămâne încă necunoscută chiar și pentru specialiști.
Medicii au observat că pastilele antiepileptice pot genera obezitate sau unele deprimă sistemul respirator în somn. Epilepsia este o boală cronică, această afecțiune necesită tratament cronic. Acesta de obicei vizează anumite măsuri terapeutice nemedicamentoase, cum ar fi evitarea consumului de substanțe neurotoxice și neuroexcitante. Aceste substanțe nu sunt altceva decât alcoolul, drogurile, cafeaua, băuturile energizante.
Pentru a încerca să păstrezi totuși un regim, persoanele care suferă de crize epileptice nocturne trebuie să respecte orele de somn. De asemenea, persoanele afectate nu trebuie să se expună pentru o perioadă lungă la calculator sau televizor.
În funcție de criza epileptică, medicul neurolog prescrie tratamentul. Aceasta poate fi tratată și chirurgical sau cu ajutorul terapiei, aplicabile pacienților care nu suportă tratamentul medicamentos.
Atenție cum dormi! Unele poziții de somn pot cauza moartea persoanelor epileptice
Cercetătorii Universității din Chicago au efectuat un studiu care a demonstrat că poziționarea greșită a corpului în timpul somnului este mai ridicată în rândul epilepticilor mai tineri de 40 de ani.
Oamenii de știință au observat că persoanele care nu își țin boala sub control și suferă de crize frecvente în timpul somnului prezintă un risc mai mare de moarte în timpul somnului. Poziția de evitat de către persoanele care suferă de crize epileptice în somn este dormitul cu fața în jos.
Medicii recomandă ca pacienții care suferă de crize în somn să nu doarmă pe burtă. Dacă persoanele nu se pot controla în timpul somnului pot folosi la nevoie un dispozitiv care să ajute la evitarea acestei poziții de somn.