Creștere mare a cazurilor de COVID-19 în Timișoara! Numărul de paturi de la Terapie Intensivă au fost suplimentate

de: BZI.ro
10:17, 20 sept. 2021

În aceste momente, în Timiș se poate obseva o creștere mare a cazurilor de COVID-19. Din aceste considerente, numărul paturilor la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara au crescut. Managerul spitalului atrage atenţia asupra faptului că a fost nevoie de o extindere a zonii roșii a unităţii medicale.

Valul patru de COVID-19 a lovit din plin în România, iar acest lucru duce la mai multe decizii pe care autorităţile le-ar putea luat. Printre decizii se enumeră şi vaccinarea obligatorie pentru profesori dar și introducerea certificatului verde.

Creștere mare de îmbolnăviri cu COVID-19 în Timișoara, paturile de la Terapie Intensivă au fost suplimentate

Conform managerului Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara, în Timiș s-a observat o creștere de îmbolnăviri cu COVID-19 iar acest lucru a dus la o suplimentare a paturilor de la Terapie Intensivă:

„În ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienți infectați cu Sars CoV 2 care au ajuns la noi, având forme moderate, dar și severe. Nu puțini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiți să extindem zona roșie și am introdus alte câteva saloane de la boli infecțioase. Pacienții care erau în acele saloane până acum au fost mutați într-o de pe o altă secție. Pentru asta am reorganizat Secția de Pneumologie. Vrem să o păstrăm . Nu ne putem permite să neglijăm pacienții cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme.

La etajul 1 vor fi tratați atât pacienții cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar și cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi tratați pacienții cu TBC. Nu vom renunța la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienții cu afecțiuni pulmonare care necesită internare”, a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr. Victor Babeș Timișoara.

Valul patru al pandemiei de COVID-19 este cel al nevaccinaților

De altfel, reprezentanţii spitalului menţionează faptul că valul patru al pandemiei de COVID-19 va lovi puternic în special persoanele nevaccinate care dezvoltă forme moderate şi severe de boală. Aceștia reprezintă aproximativ 98% dintre persoanele care ajung internate în unităţile medicale:

„Am mai spus-o și o repet, acest val 4 de COVID 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților. Aproape 98 la sută din cei care vin în spital și au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizați. Cei câțiva pacienți internați, vaccinați cu doză completă și care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidități, de exemplu neoplazii sau alte afecțiuni foarte grave, iar vaccinul nu își face în totalitate efectul. În același timp, avem foarte mulți pacienți cu COVID tineri, bineînțeles, nevaccinați”, a mai spus managerul.

Spitalele din Iași sunt sufocate de avalanșa de cazuri cu COVID-19

Pe de altă parte, nici în judeţul Iași situaţia nu este una îmbucurătoare. Vorbim despre faptul că spitalele din judeţ au ajuns să fie aproape sufocate de avalanșa de cazuri de COVID-19. Ieri, 19 septembrie 2021, a fost înregistrat un nou record de infectări, 193 de ieșeni au fost declarați pozitivi.

De altfel, medicii au observat faptul că mai multe persoane nu s-au prezentat la a doua doză de vaccin iar acest lucru poate duce la o problemă mare.

De la debutul imunizării cu Johnson & Johnson, în județul Iași au fost administrate 26.280 de doze, 158 fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în județul Iași s-au imunizat 441.846 de ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.