COVID-19 ar putea fi tratat cu mai puțin de 1 USD pe zi, folosind Invermectina! Afirmaţiile sunt făcute de cercetătorii din Israel

de: George Cristian
11:42, 03 aug. 2021

Un studiu făcut de cercetătorii din Israel susţin faptul că boala COVID-19 ar putea fi tratată cu 1$ pe zi folosind invermectina. La polul opus, atât FDA cât și OMS avertizează împotriva utilizării medicamentului care poate fi periculos.

Ivermectina, un medicament utilizat pentru combaterea paraziților din țările lumii a treia, ar putea ajuta la reducerea duratei infecției pentru persoanele care contractă coronavirus cu mai puțin de 1 USD pe zi, potrivit unor cercetări recente efectuate de Sheba Medical Center din Tel Hashomer.

Ivermectina ar fi bună împotriva COVID-19, susţine cercetătorul Eli Schwartz

Prof. Eli Schwartz, fondatorul Centrului pentru Medicină de Călătorie și Boli Tropicale din Sheba, a efectuat un studiu randomizat, controlat, din 15 mai 2020 până la sfârșitul lunii ianuarie 2021 pentru a evalua eficacitatea ivermectinei în reducerea vărsării virale printre pacienții nehospitalizați cu COVID-19 ușor până la moderat.

Ivermectina a fost aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente din 1987. Descoperitorii medicamentului au primit Premiul Nobel pentru medicină 2015 pentru tratamentul onchocerciozei, o boală cauzată de infecția cu viermi rotunzi paraziți.

De-a lungul anilor, a fost folosit pentru alte indicații, inclusiv scabie și păduchi de cap. Mai mult, în ultimul deceniu, mai multe studii clinice au început să-și arate activitatea antivirală împotriva virușilor variind de la HIV și gripă la Zika și West Nile.

De asemenea, medicamentul este extrem de economic. Un studiu publicat în American Journal of Therapeutics, evaluat de colegi, a arătat că costul ivermectinei pentru alte tratamente în Bangladesh este în jur de 0,60 dolari până la 1,80 dolari pentru o cură de cinci zile. Costă până la 10 dolari pe zi în Israel, a spus Schwartz.

Care este studiul pentru folosirea Invermectimei

În studiul lui Schwartz, aproximativ 89 de voluntari eligibili cu vârsta peste 18 ani care au fost diagnosticați cu coronavirus și care au stat în hoteluri administrate de stat COVID-19 au fost împărțiți în două grupuri: 50% au primit ivermectină și 50% au primit un placebo, în funcție de greutatea lor. Li s-au administrat pastilele timp de trei zile la rând, cu o oră înainte de masă.

Voluntarii au fost testați folosind un test standard PCR tampon nazofaringian cu scopul de a evalua dacă a existat o reducere a încărcăturii virale până în a șasea zi – a treia zi după terminarea tratamentului. Au fost tamponate la fiecare două zile.

Aproape 72% dintre voluntarii tratați cu ivermectină au dat rezultate negative pentru virus până în ziua a șasea. În schimb, doar 50% dintre cei care au primit placebo au dat rezultate negative.

În plus, studiul a analizat viabilitatea culturii, ceea ce înseamnă cât de infecțioși erau pacienții și a constatat că doar 13% dintre pacienții cu ivermectină erau infecțioși după șase zile, comparativ cu 50% din grupul placebo – de aproape patru ori mai mulți.

Studiul nostru arata în primul rând ca ivermectina are activitate antivirală, a spus Schwartz.

„De asemenea, arată că există aproape 100% șanse ca o persoană să nu fie infecțioasă în patru până la șase zile, ceea ce ar putea duce la scurtarea timpului de izolare pentru aceste persoane. Acest lucru ar putea avea un impact economic și social imens. ”

Studiul care a apărut pe site -ul de partajare a cercetărilor medicale MedRxiv nu a fost încă evaluat de colegi.

Nu este indicată folosirea Invermectinei in tratarea COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății recomandă „a nu se utiliza ivermectina” pentru pacienții cu Covid-19, cu excepția studiilor clinice.

Ivermectina este un antiparazitar utilizat în mod obișnuit, care face obiectul unei campanii promoționale intense pe rețelele de socializare, însă, potrivit experților OMS, datele din studiile clinice pentru măsurarea eficacității acesteia împotriva Covid-19 nu au dat rezultate concludente, relatează AFP, pe 31 martie.

De asemenea, organizația recomandă, printr-un comunicat de presă, „să nu se utilizeze ivermectina” pentru pacienții cu Covid-19, cu excepția studiilor clinice.

Pista ivermectinei a fost lansată dupa publicarea unui studiu (in aprilie 2020) în revista științifică Antiviral Research, la Universitatea Monash din Melbourne, din Australia. Rezultatele păreau promițătoare, deoarece medicamentul a redus încărcătura virală cu 99,98%. Și asta în doar 48 de ore!

Studiul a fost publicat pe site-ul The Jerusalem Post