Șefa UPU Fetești, medicul Mioara Neagu, a murit din cauza COVID-19
Vineri, 16 octombrie 2020, Mioara Neagu, medicul şef al Compartimentului Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Feteşti, a murit într-un spital din Bucureşti. Medicul a fost diagnosticat cu COVID-19 luna trecută. Avea 48 de ani și nu prezenta comorbidități.
Decesul medicului specialist de medicină de urgență, Mioara Neagu, a fost anunțat pe o platformă de socializare, de către colegii acesteia. Informația a fost confirmată de surse din spitalul din Fetești.
„Zi de doliu pentru breasla medicală, colega noastră Dr Mioara Neagu, a pierdut lupta cu boala SARS Covid a răpus-o, drum lin către îngeri, suflet bun și nobil, sincere condoleanțe familiei îndurerate! Încă un coleg răpus la datorie!”
Mioara Neagu a atras atenția că masca de protecție poate salva vieți
În luna septembrie, Mioara Neagu a fost testată pozitiv cu noul coronavirus și internată într-un spital suport COVID-19 din Colentina.
În data de 22 septembrie, medicul a distribuit un mesaj de-al unui coleg, care atenționa că masca de protecție este extrem de importantă și că virusul SARS-CoV-2 chiar există.
Un alt medic atenționează: „La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte”
Un renumit medic infecționist afirmă că aproximativ jumătate dintre pacienţii de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă intubaţi şi ventilaţi mecanic pierd lupta cu viața și cedează în fața noului coronavirus. El adaugă că, indiferent de cât efort depun cadrele medicale, se ajunge la acest deznodământ tragic.
Medic infecționist la Spitalul Militar din București, dr. Valeriu Gheorghiță, a precizat că rata de mortalitate din cadrul secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă se ridică și la 45 de procente. În acest fel, rata coincide cu cea din alte state, mult mai dezvoltate din punct de vedere medical.
Dr. Valeriu Gheorghiță transmite un mesaj tulburător și anunță că un pacient din doi supraviețuiește la ATI, asta din cauză că nu toate persoanele sunt ventilate mecanic și intubate.
„Dacă ne uităm la rata de mortalitate, care în secţia de Terapie intensivă este în jur de 45%, ea este comparabilă cu ce se întâmplă în ţări mult mai dezvoltate din punct de vedere al sistemului medical. La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte, ţinând cont de faptul că la Terapie intensivă nu toţi pacienţii sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Sunt pacienţi care indiferent de tipul măsurilor medicale care li se oferă intră pe o pantă ireversibilă din punct de vedere al cursului bolii”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecționist la Spitalul Militar din Capitală, vineri, 16 octombrie 2020.
Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore
Până astăzi, 16 octombrie, în România, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 127.076 de pacienți au fost declarați vindecați conform știrioficiale.ro
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.026 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 16 octombrie 2020, 5.749 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.