Cotlete de berbecuț. Cum să pregătești acasă o mâncare ca la restaurant
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat gustos, aromat și fraged, putem face niște cotlete de berbecuț. Acestea necesită mai mult timp de gătire, însă la final vom obține un adevărat deliciu. Cotletele de berbecuț pot fi făcute la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată cum să pregătești acasă o mâncare ca la restaurant.
Cotlete de berbecuț
Delicioasele cotlete de berbecuț sunt ideale de pregătit la mesele de sărbătoare, la zi aniversară sau la petreceri. Acest deliciu culinar va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține o mâncare savuroasă, fragedă și aromată. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație și îndemânare. Dacă folosim și câteva condimente aromate, vom obține niște cotlete aromate și suculente.
Pe lângă niște cotlete de berbecuț putem pregăti pentru mesele festive și o friptură de porc în sos de vin roșu. Acest deliciu culinar merge de minune cu o garnitură cu cartofi sau cu o salată de legume și verdețuri proaspete.
La fel de bine putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta are o textură cremoasă, fină și este ideal de servit la orice masă și la orice ocazie. Cotletele de berbecuț sunt delicioase, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Cotletele de berbecuț pot fi făcute și la cuptor, la tavă, alături de niște cartofi aurii. Putem pregăti și o salată asortată cu legume și verdețuri, care să completeze perfect gustul delicioaselor cotlete de berbecuț.
Rețeta cu care vei pregăti o mâncare savuroasă
Pentru niște cotlete de berbecuț vom avea nevoie de 6 bucăți de cotlet de berbecuț, jumătate de linguriță de sare, piper măcinat, 4 căței de usturoi, 100 g de unt și 400 ml de lapte.
Mai întâi se pregătesc cotletele de berbecuț. Acestea se curăță de pielițe și se spală foarte bine apoi se lasă la scurs. După aceea se marinează carnea. Cotletele se condimentează cu sare și piper, apoi se toarnă lapte peste ele și se lasă carnea la marinat la frigider timp de câteva ore. Astfel, carnea va fi fragedă și aromată.
După aceea se scoate carnea de la rece și se gătește la tigaie. Se pune untul la topit într-o tigaie apoi se pun cotletele de berbecuț și cățeii de usturoi zdrobiți. Cotletele se călesc pe ambele părți timp de câteva minute. La final, cotletele de berbecuț se scot pe un platou și se servesc împreună cu o salată de legume și verdețuri proaspete.
Cotletele de berbecuț sunt fragede, aromate și ideale de pregătit la mesele festive alături de alte delicii culinare. Dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat și ne vom răsfăța papilele gustative cu o mâncare savuroasă. Acest preparat necesită mai multă atenție, mai mult timp și ingrediente alese cu grijă, dar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Cotletele de berbecuț îi vor cuceri cu siguranță pe musafiri.