Coronavirusul va deveni permanent. Ce susține un specialist britannic
Coronavirusul va deveni permanent, cel puțin așa susține un specialist britanic. Patrick Vallance, a declarat faptul că noul coronavirus va deveni probabil la fel de ”endemic” precum este virusul gripal anual. În momentul de față, studiile cu privire la noul vaccinul pentru coronavirus sunt aproape de final.
Cu toate astea Vallance a spus că este improbabil că vreunul dintre ele să omoare definitiv virusul.
Va deveni coronavirusul permanent?
”Noţiunea de eliminare a Covid-19 nu este corectă, pentru că va reveni”, a spus Patrick Vallance, subliniind că o singură boală a fost ”eradicată cu adevărat” datorită unui vaccin foarte eficace, iar această a fost variolă.
”Nu putem fi siguri, dar cred că este puţîn probabil să ajungem la un vaccin cu adevărat sterilizant, ceva care opreşte complet infecţia, şi este probabil că această boală să circule şi să fie endemică, această este cea mai bună evaluare a mea”, a spus Vallance Comisiei pentru strategia de securitate naţională de la Londra.
Patrick Vallance: “Noul coronavirus va deveni permanent”
”În mod clar, pe măsură ce managementul va deveni mai bun, pe măsură ce vă veţi vaccina, ceea ce va reduce probabilitatea de infecţie şi severitatea bolii … această va începe să semene mai mult cu gripă anuală decât cu orice altceva şi această ar putea fi direcţia pe care vom ajunge, ” a spus el.
Mai mulți specialiști din cadrul companiilor de biotehnologie, dar şi organismele academice din întreaga lume şi-au unit forţele pentru a încerca să creeze un vaccin împotriva noului coronavirus cu o viteză fără precedent, având în vedere agresivitatea acestuia.
Cu toate astea mai mulți cercetători cred că noul coronavirus va deveni permanent.
Vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirus, în faza a treia de testare
Vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirus a ajuns în faza a treia de testare în SUA. Remediul , dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, are sprijinul guvernului federal american. Rivalii de la Modernă și Pfizer / BioNTec sunt deja în faza a treia de testare, cu finanțare guvernamentală federală.
Tratamentul va fi gata în aproximativ o luna, conform unui înalt oficial al Institutului Serum din India. Acesta va fi primul vaccin care va intră în producţie în India, o ţară foarte afectată de pandemia de coronavirus. Guvernul indian a acordat Institutului Serum o licenţă specială de prioritate de fabricaţie, care îi permite să accelereze procesele de testare, pentru a le finaliza cât mai repede.
Peste 4.800 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus în România
Ieri, 21 octombrie, a fost înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus pe teritoriul României. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
6.829 de cetățeni români au fost confirmați că fiind infectați cu COVID-19 dintre cei plecati in strainatate. Situatia romanilor plecati se prezint astfel:
1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.013 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 122 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qâtar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străînătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.