Coronavirus. Un studiu făcut pe pacienți infectați a doua oară, în Coreea de Sud, a ajuns la concluzia că aceștia nu mai sunt contagioși

de: BZI.ro
14:26, 28 mai 2020

Coronavirus – studiu pe pacienți infectați a doua oară. O cercetare făcută în Coreea de Sud a relevat informații interesante din punct de vedere medical. Astfel, persoanele care s-au infectat a doua oară cu CoVid-19 nu mai sunt contagioase. Studiul medical a centralizat cercetările făcute pe 285 de persoane care s-au reinfectat cu SARS-CoV-2.

Cercetătorii sud-coreeni au găsit dovezi potrivit cărora persoanele reinfectate cu CoVid-19 nu mai sunt contagioase. Așadar, pacienții testați pozitiv pentru coronavirus după recuperare nu mai transmit virusul. Totodată, organismul acestora a dezvoltat anticorpi care îi împiedică să se îmbolnăvească din nou.

Coronavirus – studiu pe pacienți infectați a doua oară

Studiu revoluționar efectuat de cercetătorii de la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea de Sud. Cercetarea medicală s-a desfășurat pe 285 de persoane care avuseseră coronavirus și fuseseră declarați vindecați. Însă, aceștia au fost testați din nou pozitiv la CoVid-19. Cu toate acestea, rezultatele studiului arată că acești pacienți reinfectați nu pot răspândi mai departe virusul. În cazul lor, probele colectate nu au putut fi cultivate în cultură. Aceasta indică faptul că particulele de virus transmise de acești pacienți sunt necontagioase sau moarte.

Rezultatele studiului dau un semnal pozitiv întregii lumi în contextul statelor care introduc măsuri de relaxare pentru populație. Și aceasta deoarece tot mai multe persoane se recuperează după ce au avut coronavirus. Iar o nouă contractare a virusului, în cazul lor, ar însemna că nu sunt contagioase.

Protocoale medicale revizuite

Noile descoperiri din urma acestui studiu au dus la revizuirea protocoalelor medicale în Coreea de Sud. Astfel, cei care s-au recuperat în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus nu vor mai fi obligați să se testeze când revin la serviciu. De menționat că unii dintre pacienții cu coronavirus au fost testați din nou pozitiv până la 82 de zile de la infectarea lor. Mai mult, în marea majoritate a cazurilor pentru care s-au făcut analize de sânge au relevat prezența anticorpilor împotriva virusului.

Organismele tinere creează o imunitate mai puternică

Rezultatele studiului ar putea fi de mare ajutor și cazul testelor de anticorpi, care caută markeri în sânge care indică expunerea la noul coronavirus. Oamenii de știință cred că anticorpii pot transmite un anumit nivel de protecție împotriva virusului. Cu toate acestea nu au încă dovezi solide și totodată nici nu se poate ști cât va dura imunitatea dobândită în urma îmbolnăvirii.

Coronavirus – studiu pe pacienți infectați a doua oară. Un alt studiu a fost efectuat în Singapore pe pacienți recuperați după îmbolnăvirea cu sindromul respirator acut sever (SARS). În cazul acestora, testele de sânge a evidențiat niveluri semnificative de anticorpi neutralizanți de la 9 până la 17 ani după infecția inițială. Mai mult, aceste cercetări sugerează că populațiile tinere pot produce o apărare mai puternică împotriva CoVid-19. Cu toate acestea, studiul nu este încă certificat 100%.