Coronavirus simptome. Peste 30 de manifestări ale virusului

de: BZI.ro
11:54, 11 aug. 2020

Noul coronavirus are peste 30 de simptome, una dintre ele este chiar bizară. Potrivit medicilor ce au adunat informaţii există peste 30 de manifestari ale noului virus. Microbul a dezvoltat o abilitate de a pătrunde în celulele din nas şi gât. Acolo se înmulţeşte şi se extinde în tot organismul.

Deşi la început a fost considerat un virus respirator la fel ca celelalte, SARS – CoV – 2 se dovedeşte a fi mult mai periculos decât au preconizat specialiştii la început. Cei mai expuşi sunt pacienţii ce suferă de boli cronice, iar COVID-19 pare să aibă multe secrete pe lângă cele 30 de simptome deja depistate.

Coronavirus simptome

Lipsa gustului şi al mirosului era considerat cel mai neobişnuit simptom al noului coronavirus. Nici măcar apariţia petelor cutanate nu reprezintă cea mai bizară manifestarea a acestuia. Potrivit medicilor din SUA sughițul persistent ar putea fi un nou simptom Covid-19. Această descoperire vine după ce un pacient din Statele Unite ale Americii, ce s-a dovedit pozitiv pentru Covid-19, a avut un sughiț persistent, deși nu a avut alte simptome ale bolii.

Peste 30 de manifestări ale virusului

Un nou articol al University of California San Francisco (SUA) intitulat „Noi am crezut că era doar un virus respirator. Ne-am înşelat”, prezintă informaţii cu privire la evoluţia informaţiilor despre infecţia cu SARS – CoV – 2. Atunci când noul virus şi-a făcut apariţia în SUA , cadrele medicale căutau trei simptome: febră, tuse şi respiraţie scurtă.

Odată cu creşterea numărului de persoane infectate lista simptomelor s-a extins. O parte dintre pacienţi au experimentat pierderea mirosului şi a gustului. Alţii s-au trezit cu greaţă şi diaree, cu ficatul şi rinichii distruşi.Durerile de cap, erupţiile cutanate, umflăturile şi infarctele au completat lista, în timp ce alte persoane infectate nu aveau simptome.

Coronavirus simptome. Definiția de caz pentru coronavirus, modificată de INSP

Definiţiile de caz pentru noul coronavirus a fost actualizata de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, caz suspect este orice persoană cu infecţie respiratorie acută (debut brusc cu cel puţin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) sau orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie +/- pleurezie, dar şi orice persoană cu infecţie respiratorie acută severă (SARI) (febră său istoric de febră şi tuse şi dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) şi care necesită spitalizare peste noapte).

Copii cu vârste sub 16 ani ce prezintă simptome gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentaţia, pot fi suspecţi de infecţia cu SARS-CoV-2.

Caz COVID-19 comunitar este definit prin simptome prezente la internare sau debut în primele 48 de ore după internare, plus debut în zilele 3-7 după internare şi o suspiciune puternică de transmitere comunitară (apartenenţa la un focar de cazuri comunitare).

Coronavirus simptome. Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19

Decesul cu COVID-19 este definit ca decesul survenit la un pacient confirmat cu COVID-19, cu excepţia situaţiilor în care există o altă cauză clară de deces care nu poate fi în relaţie cu COVID-19 – traumatism, hemoragie acută majoră etc – şi la care nu a existat o perioadă de recuperare completă între boală şi momentul decesului.

Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli pre-existente – cancer, afecţiuni hematologice etc. – şi COVID-19 trebuie raportată ca şi cauză a decesului, independent de condiţiile medicale preexistente care se suspectează că au favorizat evoluţia severă a COVID-19.