Cornulețe fragede cu rahat. Iată rețeta care o să-ți amintească de copilărie

de: Redacția BZI
14:54, 19 nov. 2024

Cornulețele fragede cu rahat sunt un desert tradițional românesc care îmbină perfect textura pufoasă și gustul delicat al aluatului cu savoarea dulce a rahatului. Aceste mici delicii sunt ideale pentru sărbători, dar pot fi savurate oricând dorești să aduci un strop de tradiție și bun gust în casa ta.

De pe platoul cu fursecuri preparate cu ocazia sărbătorilor sau pentru diferite evenimente, nu pot lipsi cornulețele cu gust de copilărie. Acestea sunt printre cele mai adorate deserturi, dar și printre cele mai simple de preparat, Nu ai de făcut decât să frămânți un aluat fraged din care formezi cornulețele.

Rețeta pentru cornulețe cu rahat

Rețeta de cornulețe cu rahat este simplă și rapidă, iar rezultatul final te va cuceri cu fiecare mușcătură și îți va aminti de copilărie. Umplutura este simplă. Fie folosești rahat, fie gem, dar poți opta și pentru bucăți mici de ciocolată sau fructe uscate. Indiferent de umplutura pe care o alegi, te vei bucura de cornulețe delicioase.

Cornulețele fragede cu rahat și untură sunt atât de bune încât îți lasă gura apă. Desertul tradițional românesc este foarte apreciat deoarece îmbină delicatețea aluatului cu gustul dulce al rahatului.

Desertul este pregătit mai des în perioada Crăciunului, iar gospodinele trebuie să urmeze această rețetă pentru a avea rezultate fenomenale, care să fie apreciate de întreaga familie. Pentru sărbători poți încerca și niște fursecuri cu untură.

Ai nevoie doar 320-350 gr de făină, 200 gr de untura sau 250 gr de unt gras, 6-8 linguri de apă, 1 lingură de oțet, un praf de sare, 1 linguriță de coajă răzuită de lămâie, 1 linguriță de coajă răzuită de portocală, 1 linguriță cu esență de vanilie, 300 gr de rahat din fructe, zahăr pudră vanilat pentru decor.

Indicații de prezentare

Pune într-un bol făina trecută prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo untura sau untul, apa, oțetul, un praf de sare și toate ingredientele aromate. Amestecă rapid toate aceste ingrediente, până când obții un aluat compact.

Nu exagera cu amestecatul pentru a nu se topi untul sau untura. Dacă acestea se topesc în timp ce frămânți, aluatul va mai avea nevoie de făină pentru a deveni omogen. Iar dacă mărești cantitatea de făină, aluatul nu va mai fi ușor de modelat, iar cornulețele nu vor mai ieși fragede. Află cum se fac și niște sărățele cu untură și drojdie care să fie fragede și foarte gustoase.

După frământare, împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 5 – 6 ore sau de seară până dimineața. Apoi pornește cuptorul la 180°C.
Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 6 părți egale.

Presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde fiecare bucată în câte o foaie ciruclară cu diametrul de 20 – 22 cm. Secționează foile în câte 8 triunghiuri aproximativ egale. Așază la baza triunghiurilor câte o bucată de rahat.

Rulează de la bază spre vârf, formând astfel cornulețe micuțe. Pune hârtie de copt în tava cuptorului sau unge-o cu grăsime și așază cornulețele în ea, la distanță unele față de altele. Pune tava la cuptor și coace cornulețele pentru 15 – 20 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, trece rapid aceste cornulețe cu rahat prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți.