Cornulețe cu untură, smântână și drojdie. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert fraged de se topește în gură
Multe gospodine pricepute în bucătărie pregătesc pentru mesele de sărbătoare în familie niște cornulețe cu untură, smântână și drojdie. Cornulețele de casă sunt aromate, gustoase și pot fi făcute după rețete diferite. Acestea pot fi făcute simple sau umplute cu gem, cu rahat sau cu ciocolată. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert fraged de se topește în gură.
Cornulețe cu untură, smântână și drojdie
Când vine vorba de desertul de casă, rețetele sunt diverse, rafinate și gustoase. Pentru iubitorii de delicii tradițioanle, făcute după rețeta bunicii, ideale sunt niște cornulețe cu untură, smântână și drojdie.
Acestea au o textură aparte, sunt incredibil de fragede și gustoase. Dacă pregătim un aluat aerat și aromat, la final ne vom răsfăța cu un desert perfect. Cornulețele cu untură, smântână și drojdie merg de minune la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.
Pe lângă acestea, putem pregăti pentru musafiri și un chec cu mere și scorțișoară. Mirosul îmbietor și aroma îi vor cuceri pe cei de la masă. La fel de bine putem face și o prăjitură simplă cu iaurt. Aceasta este gata în doar o oră și avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație.
Cornulețele sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, indiferent că sunt simple sau umplute cu cremă, rahat, nucă sau dulceață.
Trucuri care te vor ajuta să obții un desert de casă fraged și aromat
Pentru delicioasele cornulețe de casă fragede și gustoase vom avea nevoie de 15 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr, 250 g de smântână, 250 g de untură, 350 g de făină, 150 g de gem de prune, 50 g de nucă măcinată, câteva bucăți de rahat, zahăr pudră vanilat și sare după gust.
Într-un bol se amestecă drojdia proaspătă cu o linguriță de zahăr. După aceea se adaugă smântâna și untura împreună cu un praf de sare. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se pune și făina. Se frământă ușor aluatul apoi se învelește cu folie alimentară și se lasă la frigider timp de două ore.
Între timp vom pregăti umplutura pentru cornulețele fragede. Gemul de prune se amestecă cu miezul de nucă măcinată și cu câteva cubulețe de rahat. Se scoate aluatul de la rece și se întinde foarte bine pentru a obține o foaie de grosime potrivită.
Se taie aluatul în formă de triunghiuri și se pune pe fiecare bucățică o lingură de umplutură apoi se rulează pentru a obține cornulețe. Când sunt gata se așază pe o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor până când se rumenesc ușor deasupra. Când sunt gata, se scot și se pudrează cu zahăr vanilat.
Cu siguranță delicioasele cornulețe vor fi apreciate de toți cei de la masă. Cornulețele de casă făcute cu untură, smântână și drojdie sunt fragede, aromate și ideale de servit la orice masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și ne vom răsfăța papilele gustative. Cornulețele merg de minune la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei.