Cornulețe cu unt și smântână. Ce dulceață să folosești pentru umplutură?

de: BZI.ro
14:28, 17 feb. 2023

Aceste cornulețe cu unt și smântână sunt o plăcere de făcut. Îmi place rețeta pentru că nu durează mult timp să pregătești desertul. Eu am folosit unt în loc de margarină. Untul a dat o aromă cremoasă cornulețele și mi-a plăcut acest lucru. Este indicat să puneți în prealabil toate produsele la frigider. Acestea trebuie să fie reci. Puteți folosi orice smântână, dar cu cât este mai grasă, cu atât cornulețele vor fi mai sfărâmicioase. Smântâna acră de țară făcută în casă este ideală pentru aluat.

Pentru coacere, puteți folosi orice tip de gem. Dacă este lichidă, amestecați-o cu o lingură de amidon. Amidonul va împiedica gemul să curgă la copt. După ce scoateți aluatul din cuptorul încins, presărați cornulețele cu zahăr pudră. Pentru a pregăti cornulețele aveți nevoie de făină în cantitate de 460 gr, smântână de 20% grăsime în cantitate de 200 gr, unt aproximativ 160 gr, 100 gr de zahăr, 2 bucăți de ouă și o lingură de sodă de mâncare. De asemenea, veți avea nevoie de sare aproximativ 2 vârfuri de cuțit. De asemenea, pentru o aromă deosebită adăugați un pliculeț de zahăr vanilat, 150 gr de pudră de zahăr și 250 gr de dulceață.

Cornulețe cu unt și smântână. Cum trebuie să pregătești aluatul?

Pentru a pregăti cornulețe cu unt cerneți făina într-un bol și adăugați sarea, bicarbonatul de sodiu sau praful de copt și zahărul vanilat. Adăugați zahărul la făină. Este bine să știți că puteți face aluatul și cu margarină. Scoateți untul din frigider și tăiați-l în bucăți mici. Dacă untul este înghețat și este greu de tăiat cu un cuțit, îl puteți da pe răzătoare.

Adăugați bucățile în făină. Cu ajutorul degetelor, ușor și, de preferință, repede, macinați untul în făină. Acesta nu trebuie să se topească. Eu încerc să frământ untul cât mai bine pentru a obține o firimitură fină. Se sparg ouăle într-un bol separat și se bat gălbenușul și albușul cu o furculiță.

Adăugați smântâna în castron. Smântâna trebuie să fie și ea rece. Din moment ce toate ingredientele se află într-un bol, aluatul poate fi frământat. Este bine să știi cu mișcări rapide se frământă aluatul. Aluatul se dovedește moale și fraged. Se lasă aluatul la frigider timp de 30-40 de minute.

După cât timp scoatem aluatul din frigider? Cum să rulezi cornulețele?

După 40 de minute scoatem aluatul din frigider, îl tăiem în 2 părți. Se rulează cu grijă două bile. Una se trimite înapoi în frigider pe raftul de jos, iar cealaltă se transferă pe o planșetă de tăiat. Se presară suprafața mesei cu făină și se începe să se ruleze. Se întinde aluatul într-un strat de aproximativ 40 de centimetri în diametru. Grosimea stratului este de 2 milimetri.

Se împarte aluatul în conuri. Mai întâi împărțiți un cerc în 2 părți cu un cuțit, apoi tăiați fiecare jumătate în alte 2 părți. Apoi împărțiți fiecare jumătate în 6 bucăți. Mai simplu spus, împărțiți cercul de aluat în 24 de bucăți. Dacă aveți un tăietor de inele, asigurați-vă că îl folosiți. Marginile vor ieși frumos, ondulate. Faceți o mică incizie pe ele. Scoateți cu lingura 0,5 lingurițe de gem. Puneți gemul în aluat și strângeți în jos părțile laterale. Tăietura se va întinde puțin, iar părțile laterale vor fi strânse bine, împiedicând gemul să se scurgă.

Înfășurați cornulețele cu unt și smântână. Cu cât conul este mai lung, cu atât mai multe rotiri veți obține. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și așezați cornulețele pe tavă. Coaceți în cuptor la 180-190 grade. Covrigii pe smântână se rumenesc foarte repede. Eu i-am copt timp de 50 de minute. Când covrigii sunt fierbinți, se pun într-un bol și se presară cu zahăr pudră.