Cornulețe cu magiun, fragede și gustoase. Trucuri simple pentru un desert de casă irezistibil
Dacă vrem să îi încântăm pe cei dragi cu un desert savuros, putem pregăti câteva cornulețe cu magiun, fragede și gustoase. Acestea sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de rețeta bunicii, succesul va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru un desert de casă irezistibil.
Cornulețe cu magiun, fragede și aromate
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele prăjturi de casă până la deliciosul chec cu lapte sau fursecuri fragede, toate sunt pe placul multora dintre noi. Aceste delicii culinare pot fi făcute foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat și gustos.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, care amintesc de vremea copilăriei, ideale sunt delicioasele cornulețe cu magiun, fragede de se topesc în gură. Cornulețele de casă făcute după rețeta de odinioară sunt nelipsite de la mesele festive, alături de alte bucate alese. Cornulețele cu magiun pot fi pregătite ori de câte ori vrem să îi încântăm pe cei dragi cu un desert irezistibil.
La ceas aniversar, pe lângă aceste cornulețe gustoase, nu trebuie să lipsească tortul de biscuiți făcut după rețeta veche. Acesta este gustos și are un aspect inedit, iar aromele desertului vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei.
Dacă vrem să facem acasă câteva cornulețe cu magiun, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii, iar la final vom obține un preparat culinar desăvârșit.
Rețeta unui desert de casă irezistibil
Pentru a pregăti acasă delicioasele cornulețe cu magiun vom avea nevoie de 600 g de făină, 200 g de untură sau de unt, 30 g de drojdie proaspătă, 200 ml de lapte, 1 linguriță de zahăr, 1 ou și 1 vârf de cuțit de sare. Aceste ingrediente le vom folosi la pregătirea aluatului pufos pentru cornulețe.
Pentru umplutură vom avea nevoie de magiun de prune, rahat și zahăr pudră pentru ornat.
Mai întâi se pune într-un vas laptele călduț, împreună cu zahărul și drojdia și se amestecă bine până când drojdia se dizolvă complet și toate ingredientele se omogenizează. Ulterior, se adaugă oul, făina, untura și sarea.
După ce obținem o compoziție omogenă, se începe frământarea aluatului pentru cornulețe. La final se lasă la dospit într-un vas mare timp de 30 de minunte. Când aluatul a crescut suficient, se împarte în două părți egale, iar fiecare bucată de aluat se întinde în formă de cerc și se taie în 4. Se vor obține 4 triunghiuri mari din care se formează altele mai mici, în funcție de cât de mari vrem să facem cornulețele.
În fiecare triunghi de aluat se pune o jumătate de linguriță de magiun și un cubuleț de rahat, apoi se rulează de la bază spre vârf. După ce am făcut toate cornulețele, acestea se așază într-o tavă mare tapetată cu hârtie de copt, apoi se pun la cuptor savuroasele cornulețe cu magiun. Când sunt gata, se scot din cuptor și se tăvălesc prin zahăr pudră. Cu siguranță vom obține niște cornulețe fragede și gustoase, pe placul tuturor celor de la masă.
Delicioasele cornulețe cu magiun sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un desert de casă gustos și aromat.