Cordon bleu de pui la tigaie. Se face ușor
Ai nişte carne în congelator şi ai vrea să prepari un deliciu? Te-ai săturat de tocăniţă, mâncărică sau friptură? Atunci îţi recomand un cordon bleu de pui. Se spune că prima menţiune a acestei reţetă apare într-o carte de reţete din 1949, din Elveţia.
În cartea de bucate, în loc de cordon bleu de pui este escalop vienez umplut cu brânză. Bineînţeles, sunt discuţii în aceea ce priveşte denumirea. Oricum ar fi, se poate folosi nu doar carne de pui, ci şi de curcan, vită, porc sau viţel.
Ingrediente:
- 220 g făină
- 500 gr piept de pui dezosat
- 5 felii șuncă presată
- 5 felii caşcaval
- 4 ouă mai mici
- 300 g pesmet
- ulei, pentru prăjit
- piper
- sare
- verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare:
Spală carnea, usuc-o folosind nişte prosoape absorbante de bucătărie şi apoi bate-o uşor cu ajutorul unui ciocan de şniţele. Potriveşte-le de sare şi piper. După aceea pune pe fiecare câte o felie de şuncă presată şi una de caşcaval. Rulează şi prinde capetele cu nişte scobitori, ca să nu se desfacă atunci când le vei prăji.
Fiecare rulou trebuie dat prin făină, apoi prin ouăle bătute, iar la final prin pesmet. Repetă paşii de două ori. Pune rulourile de cordon bleu de pui la prăjit, în ulei încins. Prăjeşte-le pe ambele părţi. Sunt gata atunci când capătă o crustă aurie.
Scoate rulourile într-o farfurie tapetată cu prosoape absorbante de bucătărie, ca să îndepărtezi excesul de ulei. Cordon bleu de pui se serveşte cu verdeaţă, salată şi piure de cartofi.