Coragen 1.5 ml – mod de preparare. Prin ce se caracterizează insecticidul
Mulți agricultori se întreabă cum să folosească coragen de 1.5 ml și care este modul de preparare a insecticidului. Coragen este un insecticid de nouă generație cu eficacitate ridicată împotriva moliilor de cod, a cicadei, a gândacului de Colorado și a viermilor tăietorilor de bumbac pentru protecția culturilor de legume și fructe.
Produsul este utilizat în producția agricolă și în fermele private pentru a proteja culturile de gândacul de colorado al cartofului, inclusiv larvele, molia codului, șopârlele, molii de bumbac, gândacul de frunze cu spini și altele. Coragen se caracterizează printr-o perioadă lungă de acțiune protectoare, aproximativ până la 3 săptămâni, datorită capacității substanței active de a pătrunde în țesuturi. Ulterior, produsul se deplasează prin spațiul intercelular, prin stabilitatea sa chimică în diferite condiții meteorologice și climatice și printr-o activitate insecticidă reziduală ridicată.
Coragen 1.5 ml – mod de preparare. Când trebuie folosit produsul pentru pulverizarea plantelor
Pentru uz personal pentru tratarea suprafețelor mici sau a plantelor de cameră se diluează cantitatea necesară de preparat într-o cantitate mică de apă. Se toarnă amestecul rezultată în 10 litri de apă și se amestecă bine. Pulverizați uniform pe trunchiul și pe ramurile plantei. Pulverizarea trebuie să se facă dimineața sau seara, pe vreme uscată, fără vânt, dar nu ploioasă.
Pentru a stropi plantele din agricultură trebuie să pregătiți lichidul imediat înainte de aplicare pe zona de împrăștiere, care trebuie apoi decontaminată. Umpleți rezervorul pulverizatorului până la 1/2 cu apă și adăugați o doză completă de produs. Umpleți cu apă până la cantitatea maximă și amestecați bine. Clătiți recipientul gol cu apă și turnați apa în rezervorul pulverizatorului.
Pulverizarea trebuie efectuată pe vreme calmă, dimineața sau seara, asigurând o umezire uniformă a frunzelor. Intervalul dintre tratament și o eventuală ploaie trebuie să fie de cel puțin 24 de ore. Produsul este foarte periculos pentru albine și pești. Pentru a obține efectul dorit tratați plantele dimineața sau seara, la viteze ale vântului de până la 1-2 m/sec;
Este interzisă aplicarea preparatului în zona sanitară din jurul corpurilor de apă piscicole la o distanță de 500 m de la limita de inundație.
Mecanismul de acțiune al insecticidului. Cum afectează ingredientele active receptorii larvelor
Acțiunea ovicidă variază în funcție de momentul tratamentului și de densitatea populației de dăunători. Cea mai mare activitate ovicidă este observată atunci când Coragen este aplicat înainte de începerea ovipoziției sau pe ouăle depuse.
Acțiunea ovi-larvicidă este observată în timpul roaderii suprafeței ouălor tratate de către larvele care eclozează. Acest lucru duce la intoxicarea imediată a larvei, care moare înainte de a ieși din ou sau moare imediat după ce a ieșit.
Acțiunea larvicidă se caracterizează printr-o eficiență ridicată împotriva omizilor dăunătoare și se produce în două moduri. Acțiune intestinală se produce atunci când medicamentul intră în stomacul omizilor în timpul hrănirii. Pe când, acțiune de contact se manifestă atunci când intră în pielea omizilor. Cea mai mare acțiune larvicidă se observă atunci când dăunătorul mănâncă suprafața tratată.
Din moment ce cunoști care este acțiunea coragen 1.5 ml și modul de preparare este bine să știi și cum afectează insecticidul larvele. Ingredientul activ afectează receptorii dăunătorilor, care reglează activitatea nervoasă și musculară a insectelor prin modificarea nivelului de calciu din celule. Medicamentul pe bază de clorantraniliprol din corpul insectelor promovează activarea eliberării depozitelor interne de ioni de calciu din mușchi.