La un pas tragedie. Un copil aproape că și-a pierdut viața după ce a încercat să taie un cartuș cu fierăstrăul – Exclusiv, Galerie Foto, Video
Un copil în vârstă de 13 ani din localitatea ieșeană Hadâmbu a găsit astăzi în pădure un cartuș. Acesta neștiind ce este l-a luat acasă și a încercat să îl taie cu fierăstrăul pentru a putea vedea ce se află în interior. În acel moment cartușul a explodat și l-a rănit pe copil. Băiețelul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” cu multiple răni pe întreg corpul.
„Copilul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. Este stabil hemo-dinamic. Are mai multe plăgi pe întreg corpul. Medicii fac investigaţii pentru a vedea cât de adânci sunt plăgile”, a declarat Cătălina Ionescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.
Bunica băiatului: „De unde să știm noi că are ceva înăuntru”
Bunica copilului a discutat cu reporterii Cotidianului BZI. Aceasta a declarat că este șocată de accidentul suferit de nepot și că nimeni din familie nu s-a gândit că obiectul găsit ar putea reprezenta un asemenea pericol. Aceasta speră ca rănile băiatului să nu fie profunde iar acesta să își revină repede.
„Curiozitatea lui a fost să vadă ce e în acea «minune». De unde să știm noi că are ceva înăuntru. Așa sperăm și noi să fie bine, la control. Mă gândesc că a fost o schijă, ceva, de la explozia cartușului”, a declarat bunica băiatului rănit de explozia cartușului.
Revenim cu detalii
Răsturnare de situație în cazul fraților morți în condiții suspecte la Iași. Decesul nu li s-a tras de la struguri! Surse apropiate anchetei au explicat totul
Răsturnare de situație în cazul fraților morți în weekend la Iași. Deși s-a bănuit că micuții au murit după ce au mâncat struguri stropiți cu insecticid, se pare că nu este așa. Surse apropiate anchetei au precizat pentru reporterii BZI că moartea micuților a fost cauzată de o substanță toxică, însă trebuie să se stabilească exact care a fost aceasta
Răsturnare de situație în cazul fraților din Iași care au murit în weekend intoxicați cu o substanță necunoscută. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că frații nu au murit din cauza strugurilor. Ca să ajungă la această variantă, anchetatorii au făcut mai multe verificări și au discutat cu mama copiilor. Aceasta a precizat că strugurii pe care îi avea în curte nu au fost stropiți cu nicio substanță. Totuși, ceva s-a întâmplat. Biata femeie a făcut legătura între struguri și moartea micuților pentru că, în ziua respectivă, pe lângă mâncarea obișnuită pe care le-a dat-o copiilor, strugurii erau singura variantă care le-ar fi putut crea probleme.
Nu au murit din cauza strugurilor mâncați cu o seară înainte
Surse din cadrul anchetei au confirmat faptul că nu din cauza strugurilor și-au pierdut viața cei doi frați din Coarnele Caprei. Cert este că mama copiilor a declarat că micuții au mâncat struguri împreună cu ea pe data de 21 august, în jurul orei 17:00. Femeia a precizat că după ce a mâncat struguri împreună cu copiii săi, a simțit un disconfort în zona buzelor, însă nu a dat importanță prea mare. A doua zi, în jurul orei 19:30, femeia a sunat disperată la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor.
Ea a precizat că micuții se simt rău. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, însă pentru unul dintre copii era deja prea târziu. Murise. Cel de-al doilea a fost transportat de urgență la spital, însă a intrat în stop cardio-respirator imediat ce a ajuns la spital. Ulterior a fost declarat decesul micuțului, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.
Specialist în domeniul fitosanitar: „Dacă stropești azi și mănânci mâine, te poți îmbolnăvi, poți avea reacții adverse, dar nu să mori”
Acest scenariu este confirmat și de specialiștii din Iași în domeniul finosanitar. Aceștia susțin că situația este ciudată în cazul celor doi copii decedați la Coarnele Caprei.
„Ar trebui să se facă o analiză de reziduuri toxice pentru a reieși substanța care a provocat decesul copiilor. Într-adevăr, insecticidele pot fi toxice. Dacă stropești azi și mănânci mâine, te poți îmbolnăvi, poți avea reacții adverse, dar nu să mori. Oricum, situația e dubioasă în cazul acestor copii. Se fac tratamente la fermele astea mari și când se iau probe nu se depășește limita admisă. Din ce am citit în presă, scria că s-au folosit organofosforice pentru tratamentul viei care au fost scoase din uz de mai mult timp. Noi emitem buletine de avertizare frecvent, iar pentru vie ultimul a fost emis pe 13 iulie 2020”, susțin specialiștii din domeniul fitosanitar.