Conversația soacrei Mariei Macsim Nicoară cu operatorul 112. Noi detalii ies la iveală în cazul morții mezzosopranei
Au apărut noi detalii în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, după ce au trecut mai bine de 7 luni de la moartea acesteia. Aceasta a suferit un accident în propria casă și a fost găsită de către soțul ei.
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a suferit mai multe intervenții chirurgicale după ce a ajuns în stare de comă la unitatea medicală. În momentul internării artista prezenta o serie de leziuni cerebrale, toracice și la nivelul coloanei vertebrale.
Din informațiile care există până în momentul de față se știe că soțul acesteia fost cel care a găsit-o inconștientă pe scări, iar un echipaj medical a fost anunțată tocmai după 8 ore. Se pare că soacra artistei a fost cea care a anunțat autoritățile și a vorbit cu dispecerul de la numărul unic de urgență 112.
Conversația soacrei Mariei Macsim Nicoară cu operatorul 112 a fost făcută publică
„Soacra Mariei Macsim Nicoară – Am o urgență. Nora mea a căzut pe scări.
Operator – Când a căzut?
Soacra Mariei Macsim Nicoară – Azi-noapte, azi-noapte. Eu am venit acum..S-a lovit la tâmplă, nu reacționează. Vă rog, am nevoie de o salvare de la Neurochirurgie.
Operator – E conștientă sau inconștientă?
Soacra – Nu,nu,nu. Este somnolentă. Nu răspunde la stimuli.(…) A vărsat, e cu băiatul meu.. trebuia să mă cheme azi-noapte. Scara interioară de la etaj, la parter. Și are cred că un traumatism la tâmpla stângă, pometele stâng umflat, dar nu reacționează.
Operator – Dar când a căzut? 12 ore?
Soacra – E inconștientă, doamnă. Cred că e comatoasă.
Operator – Vorbiți, vă rog, și la Poliție.
Soacra – Ce să vorbim la Poliție?!
Operator – Vorbiți pentru că e un accident casnic, trebuie să vorbiți la Poliție.
A urmat și discuția cu un operator de la Poliție. La un moment dat, acesta a interpelat-o pe femeie dacă a fost lovită sau împinsă pe scări de cineva.
Operator Poliție – Cum a căzut? A împins-o cineva?
Soacra – Nu, nu, nu. Ea dormea în dormitor și a căzut pe scări. A coborât pe scări cu farfuria și a alunecat și a căzut.
Operator Poliție – În timpul nopții? N-a bătut-o soțul ei?
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară avea urme de violență pe corp
Sora artistei spune că autoritățile i-au transmis că Maria Macsim nu avea urme de violență pe corp, însă nu era așa.
„Ni s-a transmis de la început că sora mea «nu prezintă pe corp semne de violență». Am văzut fotografiile de la internare și era desfigurată la față, cu fractură la nivelul nasului, cu echimoze și tumefierea ochilor, diagnosticul complet fiind: traumatism cranio-cerebral cu comă de gradul III (GCS 4), hematon epicranian fronto parietal stânga, fractură liniară cu o minimă deplasare parietal stânga, fractură occipito-parietală dreapta, fractură temporo sfenoidală dreapta, fractură vârf odontoida, hemoragie subarahnoidiană, contuzii hemoragice fronto-temporal bilateral și parietal stâng, hematon subdural fronto-temporal stâng – evacuat chirurgical, edem cerebral, traumatism toracic cu fracturi costale VII, IX – stânga și III – IV dreapta, traumatism de bazin cu fractura aripă iliacă stângă, hemiplegie dreapta, afazie mixtă, echimoze periorbitare bilateral stânga dreapta, latero-cervicală…
Mesajul care mi s-a transmis permanent a fost: „Aveți răbdare, este un caz complicat!”. Noi am avut răbdare, dar ei au clasat dosarul de omor, din lipsă de probe, în condițiile în care, nouă, familiei, nu ni s-au transmis documente foarte importante din dosar, pentru a solicita noi expertize”, a completat sora artistei.
Rezumatul tragediei
Sora mezzosopranei povestește pe scurt și ce a însemnat lupta pentru viață.
„Am obținut curatela pentru sora mea după 7 termene în sălile de judecată. Hotărârea a fost dată cu eroare materială, cea care trebuia să plătească cheltuielile de judecată fiind chiar victima. Îndreptarea erorii s-a făcut după moartea surorii mele, iar cheltuielile de judecată nu le-am primit nici azi. Aveam la un moment dat 4 procese civile pe rolul instanțelor judecătorești și, în același timp, împreună cu fratele, ne ocupam de tot ceea ce-i era necesar Marinelei, în spital, colaboram cu medicii pentru o evoluție cât mai bună în tratarea ei și vegheam și asupra părinților.
Am încercat să facem tot ce a fost mai bun pentru recuperarea ei, însă traumatismele suferite (suspect de grave pentru o simplă cădere pe scări) și lipsirea de ajutor i-au răpit orice șansă de revenire. Remarcăm preocuparea deosebită a personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» Iași și Spitalul de Recuperare Iași, în special a medicilor curanți Cristina Căilean și Daniel Alexa, pentru tratarea Marinelei. După un an de când glasul ei a fost adus la tăcere, îi păstrăm vie amintirea , chipul ei senin, privirea blândă și atitudinea optimistă. Suntem hotărâți să aflăm adevărul, având alături o echipă de profesioniști!”, încheie Elena Hereș.