Contraindicațiile ghimbirului! Nu-l mai consumați dacă suferiți de aceste boli!

de: Bianca
11:38, 27 aug. 2024

Ghimbirul are și anumite contraindicații deși este lăudat pentru proprietățile lui, ba ma mult există anumite cateogorii de persoane care ar trebui să îl evite, deoarece poate avea efecte adverse în cazul lor.

Contraindicațiile ghimbirului constau în faptul că poate influența acțiunea anumitor medicamente, de aceea, diabeticii, hipertensivii și cei care urmează tratament cu angicoagulante ar trebui să evite consumul acestuia sau măcar să nu facă exces.

Ce contraindicații are ghimbirul

Ghimbirul subțiază sângele, așa că este contraindicat să îl consumi dacă iei medicamente pentru dizolvarea cheagurilor de sânge, deoarece poate provoca hemoragii. Cel mai bine este să discuți cu medicul înainte. Doar el îți poate spune dacă poți consuma ghimbir fără riscuri.

De asemenea, ghimbirul are capacitatea de a reducere nivelul de zahăr din sânge, asa că persoanele care urmează tratamet cu insulină sau iau medicamete pentru reglarea glicemiei ar trebui să îl evite, pentru că riscă un episod de hipoglicemie.

Unele medicamente recomandate pentru ținerea sub control a tensiunii arteriale, cum ar fi blocantele canalelor de calciu, pot interaționa cu acțiunea ghimbirului, cauzând scăderea periculoasă a tensiunii și producerea de bătăi neregulate ale inimii sau alte complicații.

Și oamenii care suferă de pietre la vezică urinară ar trebui să limiteze sau să evite consumul de ghimbir sub orice formă, pentru că există riscul ca producția de bilă să crească necontrolat și astfel să apară contracții ce pot deplasa sau bloca pietrele în fuctul biliar. În astfel de cazuri, pacientul trebuie să se adreseze de urgență serviciului medical.

Administrarea de ghimbir în timpul sarcinii este destul de controversată, deoarece ar putea exista riscul ca acesta să producă modificări hormonale și chiar avort spontan, în special dacă este consumat în primul trimestru de sarcină, există îngrijorări și în ceea ce privește riscul de sângerare.

Cu toate acestea, există numeroase studii care contrazic acest lucru și afirmă că ghimbirul este sigur pentru consum, atât pentru sănătatea mamei, cât ș pentru cea a fătului.

Care sunt beneficiile ceaiului din această plantă

Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat în combaterea indigestiei, a migrenelor și a răcelilor de sezon. Unele persoanele folosesc ghimbirul pentru a scăpa de infecțiile respiratorii, de bronșite, tuse,crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, iar în unele părți ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor și a afecțiunilor de piele.

Această băutură combate disconfortul digestiv prin îmbunătățirea absorbției de substanțe benefice din alimente și prevenirea supraalimentației. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat după mesele îmbelșugate este excelent pentru recăpătarea controlului asupra digestiei.

În plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni apariția diareei, a flatulențelor, a balonării și a indigestiei datorită substanțelor chimice din compoziția sa, care tonifiază musculatura tractului digestiv, și împiedică nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.

Întărește sistemul imunitar datorită cantității mari de antioxidanți care reduc riscul de infecții sau afecțiunii. De asemenea, ceaiul de ghimbir este extrem de eficient în tratarea răcelilor datorită faptului că decongestionează căile nazale superioare, umezește mucoasa gătului, ajutând astfel la ameliorarea tusei, și favorizează expectorația care grăbește astfel procesul de vindecare. În plus, ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor.

În ceea ce privește luarea în greutate, ghimbirul are contraindicații în această privință pentru că acesta conferă rapid sentimentul de sațietate și topește excesul de grăsime.