Contracepție: 10 semne că trebuie să schimbați pilula
Pilula contraceptivă are multe beneficii. Cu toate acestea, nu este potrivită pentru toate femeile. Care sunt semnele că acest contraceptiv nu este potrivit pentru tine? Iata 10 semne că trebuie să schimbați pilula!
Pilula este cea mai utilizată metodă de contracepție. Dar unele femei decid să o schimbe pentru că nu mai convine vieții lor sexuale. Altele schimbă acest contraceptiv cu altul pentru că încep să fumeze. Există, de asemenea, alte motive pentru care o femeie va renunța la o pilulă contraceptivă în favoarea alteia.
Unele femei sunt obligate să oprească acest contraceptiv din cauza apariției anumitor afecțiuni care necesită oprirea administrării unei pilule combinate, numită și estrogen-progestogen. Patologiile în cauză sunt flebită, migrenă cu aură, embolie pulmonară, otoscleroză, boli hepatice severe sau anumite tulburări autoimune.
Un alt motiv: nu tolerează bine această contracepție și corpul lor o arată prin diferite semne clinice. Dar care sunt aceste simptome care trebuie să o facă să încerce o altă pastilă anticoncepțională?
Contracepție: 10 semne că trebuie să schimbați pilula
Apar sângerări
Spotting-ul corespunde unei sângerări reduse, care are loc în afara menstruatiei. Acesta este cel mai frecvent efect secundar al pilulei. Dacă pierderea de sânge interferează cu viața sexuală sau durează mai mult de trei luni, este necesar să se schimbe pilula.
Te doare capul
Durerile de cap frecvente și severe indică necesitatea schimbării pilulei. Dar, înainte de a face aest pas, cel mai bine este să vă asigurați că aceste dureri de cap sunt cauzate de acest contraceptiv. Pentru a fi sigur, ginecologii ne sfătuiesc să nu luam pastila timp de trei luni. Dacă în acest timp durerile de cap nu mai apar, înseamnă că este timpul să schimbați contraceptivul.
Suferi de mastodinii
Mastodinii sunt tensiuni mamare. Acestea pot apărea în primele trei luni de utilizare ale pilulei contraceptive. Dacă aceste dureri de sân persistă și au apărut de la administrarea acestui contraceptiv, se recomandă să încercați o altă pastilă.
Te-ai ingrasat
Creșterea în greutate, care se poate atribui pilulei, are loc atunci când începeți să o luați. Această creștere în greutate poate fi cauzată de retenția de apă. Această acumulare de apă este echivalentă cu un kilogram. Contraceptivele pot crește, de asemenea, pofta de mâncare. Cu toate acestea, dacă creșterea în greutate este semnificativă și apare brusc, după ce pacientul a luat această pastilă de câțiva ani, nu este atribuibil acestui contraceptiv. În acest caz, creșterea în greutate poate fi asociată cu o schimbare a obiceiurilor (sport, dietă, viață de cuplu).
Suferi de o anomalie a lipidelor
Apariția unei anomalii în profilul lipidic pe pilulă poate motiva, de asemenea, această schimbare a contraceptivului. După primele trei luni, verificăm de obicei nivelul colesterolului și al trigliceridelor, și anume al lipidelor. Dacă colesterolul LDL, numit și „colesterol rău” și trigliceridele sunt patologice, nu putem continua contracepția.
Ai o senzație de picioare grele
Este recomandabil să schimbați pilula dacă aveți senzația de picioare grele sau dacă aveți probleme circulatorii, edem sau retenție de lichide. Dacă pacienta are îndoieli cu privire la legătura dintre contracepție și debutul acestor probleme, ar trebui să facă un test. Ar trebui să înceteze să ia pilula timp de trei luni pentru a vedea dacă aceste semne sunt cauzate de acest contraceptiv.
Ai acnee
Dacă pacienta a observat că pilula provoacă acnee de la administrarea pilulei, ar trebui să se adreseze medicului. Practicianul poate prescrie o altă pastilă, care o va împiedica să sufere de această tulburare a pielii.
Ai schimbări de dispoziție
Se recomandă schimbarea pastilelor în caz de schimbări ale dispoziției. Pilula vă poate afecta starea de spirit atunci când începeți să o luați. Dar pentru a vă asigura că aceste probleme sunt într-adevăr asociate cu acest contraceptiv și nu cu circumstanțele vieții, este mai bine să o opriți câteva luni și să vedeți dacă schimbările de dispoziție persistă.
Libidoul tău nu este în formă bună
Potrivit ginecologului, hormonii nu controlează pe deplin libidoul, care este parțial contextual. Unele femei au libido mai bun în timpul ovulației, iar acest lucru nu este posibil atunci când iau pilula.
Uiți să-ți iei pastila
Unele femei isi pun o alarmă pentru a-și lua pastilele la timp. Dar altele nu folosesc aceasta metoda și tind să uite să ia pastila. Această omisiune este un semn că trebuie să-și schimbe metoda de contracepție.