Constantin Enceanu stă mereu cu familia de Sărbători. Îndrăgitul artist are multe oferte de a cânta de Crăciun, însă nici nu se gândește să petreacă această perioadă specială departe de persoanele iubite. Într-un interviu pentru Viva.ro, interpretul de muzică populară ne-a spus că specialitatea lui sunt cârnații, iar soția lui adoră să facă sarmale și cozonaci.
Constantin Enceanu stă mereu acasă, cu familia, de Sărbători. Cântărețul a spus, într-un interviu pentru Viva.ro, că pentru nicio sumă de bani nu ar accepta să petreacă Crăciunul departe de persoanele iubite. Protagonistul nostru refuză să cânte în zilele de Crăciun pentru că vrea să se bucure de această perioadă specială în sânul familiei.
Ce ingrediente folosește Constantin Enceanu când prepară cârnați
Constantin Enceanu refuză toate concertele de Crăciun. Artistul și-a făcut un obicei ca de Sărbători să stea acasă, cu familia. Interpretul de muzică populară are o rețetă proprie pentru cârnații pe care îi prepară chiar el. Soția îi face sarmale și cel mai bun cozonac, iar el taie porcul în fiecare an cu două săptămâni înainte de Crăciun.
Ce faceți de sărbători?
Sărbătorile nu le fac nicăieri în altă parte decât acasă, în ciuda sumelor de bani care mi s-au oferit de-a lungul timpului. De Crăciun stau acasă, cu familia, iar de Revelion voi fi pe scenă. În seara de Crăciun suntem invitați la masă, la fiica mea, pentru că nepoții vor ca Moșul să vină la ei acasă, iar a doua zi sau în ziua de Crăciun vor veni la noi, la Filiași, apoi la cuscri. Pentru că așa s-a înrădăcinat de 14 ani, de când Cătălina, fiica noastră, s-a căsătorit. Deci mergem și la cuscri să fim cu toții împreună. O să fim numai noi, cei apropiați.
Porcul l-ați tăiat?
Da. De obicei îl tai cu două săptămâni înainte de Crăciun pentru că soția mea vrea să-și ia timp să pregătească totul, să treacă totul prin mâna ei. Și atunci trebuie să o înțeleg și să îi dau timp.
Constantin Enceanu: ‘Pe lângă carnea tradițională împănată cu grăsime, să mai pun și puțină carne de vițel și mai bag și așa puțină carne de curcan…’
Ce vă place? Ce vă gătește soția?
Îmi plac cârnații și pot să spun că la mine în familie am învățat, pe lângă carnea tradițională împănată cu grăsime, să mai pun și puțină carne de vițel și mai bag și așa puțină carne de curcan. Desigur, cu mirodeniile specifice ies extraordinari! Prăjiți în tigaie, cu mămăligă… sunt senzaționali.
Nu iau eu trenul spre Filiași…
„Te aștept. Dar să știi că eu nu sunt pretențios, dar de Crăciun sarmalele sunt nelipsite și face soția mea, Angela, niște sarmale extraordinare. Iar cozonacul iese senzație. Ea îl prepară pe data de 24 în Ajun, iar eu dacă nu rup din el așa cald cum este și să gust un pahar de vin, degeaba! Atunci mă simt minunat și mă rog la Dumnezeu să mă ierte că nu țin post și nu am răbdare să aștept până în ziua de Crăciun când se termină postul. Dar nici să păcătuiești cu ochii și cu sufletul nu e bine”, a declarat artistul.