Consiliul Județean Iași a reluat licitația pentru lapte și corn, valoarea estimată fiind de peste 700.000 de euro

de: Redacția BZI
02:00, 12 oct. 2024

Miercuri, 9 octombrie 2024, Consiliul Județean (CJ) Iași a reluat licitația pe acordul-cadru de furnizare și distribuție de fructe (mere), lactate și produse de panificație pentru preșcolarii și elevii din județ. Costurile se ridică la 3.538.347,75 lei, 700.000 de euro.

Consiliul Județean Iași a reluat licitația pentru lapte și corn, valoarea estimată fiind de peste 700.000 de euro

CJ Iași a reluat procedura de achiziție prin licitație deschisă pe acordul-cadru de furnizare și distribuție de fructe (mere), lactate și produse de panificație pentru preșcolarii și elevii din județ.

Luni, 7 octombrie 2024, a început distribuirea merelor în școlile din județul Iași, iar de săptămâna viitoare, marți, 15 octombrie 2024, va începe distribuirea produselor de panificație în școli.

„În cadrul Programului pentru școli ale României, pentru mere, s-a început distribuția de produse de luni, 7.10.2024, în toate școlile din județul Iași (5 loturi pentru cele 5 zone), pentru produsele de panificație distribuția va începe de săptămâna viitoare, 15.10.2024, pentru loturile 3 și 4 – zona Târgu Frumos și localitățile limitrofe, și zona Pașcani. Pentru celelalte 3 loturi de produse de panificație (lot 1, 2 și 5) și loturile de lapte și produse lactate pentru toate cele 5 zone (5 loturi) am reluat procedura de achiziție prin licitație deschisă, pentru acordurile- cadru de distribuție aferente anilor 2024 – 2027, întrucât, la ultima licitație desfășurată anul acesta (luna mai), nu s-au îndeplinit condițiile legale de atribuire fie prin lipsa de ofertanți, fie neîndeplinirea unor cerințe și solicitări legale, de către cei care au depus oferte”, declară Sorin Afloarei, vicepreședinte CJ Iași.

Programul nu se desfășoară în toate școlile din județul Iași

Programul laptele și cornul este necesar pentru elevi! În mediul rural, unii vin la școală doar pentru a se bucura de aceste alimente.

„Învățământul, în loc să fie o prioritate națională pentru orice Guvern, ei schimbă lucrurile doar ca să arate că fac ceva în plus. A fost o chestiune legată de orgoliu, îmi dau și eu cu părerea, au vrut să scoată de pe piață anumiți producători de panificație și uite că au rămas copii fără acest supliment de care chiar aveau nevoie zilnic. Sunt copii care veneau la școală pentru acel corn. Sunt școli în mediul rural, unde familiile nu pot să asigure minimul acesta. Această măsură ar trebui să fie de acum până la finalul școlii, pentru că este una minimală de sprijin pentru copiii care au nevoie de acest sprijin. Nu mai este un program național, s-a descentralizat acest program. Nemaifiind o regulă națională, sunt discrepanțe. La noi, este un caz de bună practică, din ce știu eu, în județul Iași. Cornul și laptele erau un cârlig pentru copii, să vină la școală”, declară Constantin Neagu, președinte al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – învățământ preuniversitar, filiala Iași.

Miercuri, 9 octombrie 2024, Consiliul Județean (CJ) Iași a reluat licitația pe acordul-cadru de furnizare și distribuție de fructe (mere), lactate și produse de panificație pentru preșcolarii și elevii din județ.