Conserve de iarnă deosebite. Ce preparate sunt de nelipsit din cămara unei gospodine
Din cele mai vechi timpuri, conservele de iarnă deosebite din legume au devenit un „oaspete” binevenit pe masa noastră. Puteți face conserve pentru iarnă din orice legumă vă place. Ele pot fi murate, sărate, sub formă de salate, asortate și caviar. Alimentele conservate pot fi depozitate pentru o perioadă lungă de timp. Acest preparat este adorat de întreaga familie deoarece te poți bucura de legume preferate, fructe, ciuperci și alte produse în perioada rece a anului.
Conservele sunt preparate din legume, prelucrate conform cerințelor tehnologice, rețetelor, cu adaosul componentelor alimentare naturale necesare, ambalate în recipiente închise ermetic și sterilizate termic. Folosind cele mai bune rețete pentru conserve de legume, majoritatea gazdelor se pregătesc pentru iarnă, astfel încât apoi, în lunile reci să deschidă cu mândrie o salată delicioasă.
Conserve de iarnă deosebite. Ce pregătesc gospodinele pentru sezonul rece
Gospodinele pot pregăti pentru iarnă conserve naturale. Acestea includ produsele care se prepară din unul sau mai multe tipuri de legume. Acestea se toarnă cu apă, suc cu adaos obligatoriu de sare de masă, acizi alimentari, zahăr, apoi se sterilizează.
Gustările la conservă se prepară din legume întregi, tocate, piureuri, legume tăiate, cu adaos de ulei vegetal, produse de tomate, condimente alimentare și ierburi. Pregătirea lor include prelucrarea culinară, prăjirea materiei prime în ulei. Acestea sunt bogate în grăsimi și, prin urmare, au mai multe calorii. Acestea au un gust bun și sunt gata de utilizare fără prelucrare suplimentară.
O conservă de roșii pentru iarnă este foarte populară. Probabil că nimeni nu va refuza să guste împreună cu piure de cartofi sau terci, o conservă imbatabilă de roșii murate. Acest preparat va încânta cu gustul lor picant, care amintește de vară.
Procesul de marinare și de conservare în sine nu durează mult timp. Cel mai dificil, intensiv de muncă în acest caz este considerat, pregătirea tuturor ingredientelor, borcanelor și a capacelor.
Ingredientele necare pentru a pregăti o conservă de roșii murate. Cum să pregătești o pastă de tomate
Pentru un borcan de 1 litru este nevoie de aproximativ 0,5 kg de roșii și 0,5 l de marinată preparată, cantitatea exactă depinde de mărimea roșiilor.
Roșiile pentru conservă trebuie să fie dense, întregi, de culoare uniformă și să nu fie deteriorate. Clătiți bine roșiile și separați-le de tulpini. Se spală din nou în apă curentă rece. Pe fundul unui borcan de un litru, se pun 5-6 foi de dafin, 5-6 boabe de oregano și piper negru, apoi într-un borcan se pun roșiile bine stivuite.
În același timp, se pregătește un vas cu apă, sare, zahăr și oțet. Se toarnă marinata clocotită peste roșii și se acoperă borcanele. Sterilizați borcanele în apă clocotită timp de 9-10 minute și apoi închideți-le ermetic.
Pasta de tomate este un element indispensabil pentru orice gospodină făcând parte din lista de conserve de iarnă deosebite. Fără ea, nu puteți face un borș gustos, o tocană sau un kharcho. Cel mai important lucru pentru a face o pastă de roșii delicioasă este să alegeți roșiile potrivite. Acestea trebuie să fie bine coapte, deoarece câteva roșii necoapte pot strica complet gustul general al pastei de roșii.