Prima pagină » Local » Ce activități se redeschid în Iași! Mihai Chirica a făcut anunțul – LIVE VIDEO

Ce activități se redeschid în Iași! Mihai Chirica a făcut anunțul – LIVE VIDEO

07 mai 2020, 14:11,
în Local

Ce activități se redeschid în Iași? Mihai Chirica, edilul municipiului Iaşi oferă, în aceste momente, o conferinţă de presă. De la Palatul Roznovanu, edilul municipiului Iaşi explica măsurile de relaxare care se vor lua după data de 15 mai. Acesta a făcut o listă parţiala cu ce activităţi se deschid în Iaşi după data de 15 mai.

Se vor lua măsuri pentru protecția ieșenilor. Angajații CTP vor lua temperatura tuturor celor care vor folosi CTP

” Luni, 11 mai, vom declasa prima etapă, în condiţiile respectării ordonanţelor în vigoare, pentru persoanele care se duc la serviciu. Începând cu datade 18, CTP va intra în regim normal. Pe toată perioada următoare va continua dezinfecţia mijloacelor de transport în comun, la capătul fiecărei linii, dar şi noaptea. 45 de locaţii vor fi deservite, în două schimburi, de către lucrătorii CTP. Cele 45 de puncte sunt cele mai importante puncte de transport public din Iaşi. ” menționeaza Mihai Chirica

Ce activități se redeschid în Iași după data de 15 mai!  Mihai Chirica a anunţat că mai multe obiective se vor redeschide.

Se va redeschide Bazarul, se redeschid cimitirele.

”Se va redeschide bazarul, dar cu măsurile de siguranţă. Intrarea clienţilor se va face într-un mod care să respecte distanţarea socială, se va dezinfecta. Se va deschide târgul de cherestea. Atenţie, nu se deschide talciocul pentru că nu putem asigura măsurile de distanţare. Se vor redeschide pieţele de weekend. ”Se vor redeschide cimitirile. Le vom ţine până pe data de 15 mai. Nu există, în declaraţie, duşul la cimitir. Pentru a se evita luarea de amenzi, s-au închis. Se va intra pe rând, astfel încât să nu existe aglomeraţii. ”

Ce activități se redeschid în Iași! Se redeschid terasele, atunci când Guvernul va da voie

Edilul municipiului Iaşi, Mihai Chirica a ţinut să facă unele precizări în contextul măsurilor de siguranţă pe care proprietarii de terase trebuie să le ia. Mihai Chirica a decis că, în limita cât se poate, suprafeţele teraselor pot fi prelungite, fără să fie impusă o taxă suplimentară

”Nu vom înceta să luăm măsuri economice. Intenţionam să deschidem terasele în Iaşi, pentru activităţi de alimentare publică. Vrem ca după 15 mai să creştem suprafeţele unde aceştia îşi desfăşoară activitatea. Nu o să le mărim chiriile. Tocmai pentru a putea păstra măsurile de siguranţă, suprafeţele pot fi chiar dublate, acolo unde se poate face acest lucru. Vrem să luăm presiunea de pe administratori. În acest fel, terasele şi-ar putea păstra numărul de mese, implicit şi de clienţi. Vrem ca lumea să revină la muncă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *