Concursul de fotografie etnografică, prelungit cu încă o săptămână! Tinerii ieșeni pot trimite în continuare lucrări
Concursul de fotografie etnografică, prelungit cu încă o săptămână pentru ca tinerii să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a realiza cele mai frumoase poze. Mai exact, ei pot să trimită lucrări până pe 21 noiembrie 2022. La concurs pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-22 ani din unitățile de învățământ din Iași. Participanții trebuie să realizeze fotografii care să surprindă aspecte din viața satului
Concursul de fotografie etnografică „Oameni, locuri, obiceiuri” este o acţiune etnoculturală organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași, din dorința de a identifica și a face cunoscut potențialul etnografic al județului Iași în rândul tinerilor. Unul dintre primii fotografi atrași de această lume a fost Ludwig Angerer (1827 – 1879). Pasionat de fotografie, este cel care va deveni fotograful Curții habsburgice. Totodată, a realizat mai multe imagini ale Bucureștiului la 1856.
Concursul de fotografie etnografică, prelungit cu încă o săptămână!
Tinerii din județul Iași mai au la dispoziție încă o săptămână pentru a realiza fotografii și pentru a se înscrie cu cele mai reușite lucrări în concurs.
Acest concurs se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 22 ani din unitățile de învățământ din Iași, pasionați de fotografie și dornici să o facă o incursiune în domeniul etnografic. Scopul este de a surprinde aspecte inedite ale vieții rurale locale. Înscrierea la concurs se face prin completarea fișei de înscriere atașată mailului ce va cuprinde și fotografiile trimise spre jurizare.
Concursul se realizează din dorința de a identifica și a face cunoscut potențialul etnografic al județului Iași în rândul tinerilor. Concursul cuprinde trei secțiuni. Prima secțiune este „chipuri”. Oamenii pot fi surprinși în diverse contexte cotidiene. „Lumea satului” este cea de-a doua secțiune prin care cei înscriși pot surprinde elemente de patrimoniu cultural material sau imaterial care conțin: obiecte, costume, arhitectură tradițională, ocupații specifice. Cea de-a treia secțiune este intitulată „Obiceiuri”. Obiceiurile tradiționale practicate în lumea satului în diferite momente ale anului sau la momente importante din existența omului.
Condițiile pe care trebuie să le respecte cei ce vor să participe
Fotografiile for fi acceptate atât alb-negru, cât și color. Acestea trebuie să fie format JPEG, cu dimensiunea minimă de 5 MB. Data până la care pot fi transmise fotografiile este 15 noiembrie 2022. Acestea se trimit doar în format electronic și trebuie să fie maxim cinci fotografii cu titlu. Adresa de email la care se expediază pozele făcute este cea a instituției: iasi.traditii@yahoo.com.
În urma selecției, fotografiile vor face obiectul unei expoziții oraganizată în Sala de expoziții temporare a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din incinta Casei Muzeelor din Iași.
Aprecierea calităţii fotografiilor și stabilirea câștigătorilor se vor realiza de către specialiști în domeniu, ținându-se cont de următoarele criterii: încadrarea în tematică, originalitate și creativitate, mesajul transmis vizual, dar și prin titlul stabilit pentru fotografie.
Concursul de fotografie etnografică, prelungit cu încă o săptămână, la Iași! Tinerii au mai mult timp la dispoziție pentru a realiza cele mai frumoase poze și pentru a le trimite la adresa de email menționată mai sus.