Prima pagină » Titlurile zilei » Concurs cu dedicație la Prefectura Iași pentru fina lui Dan Cârlan! Oana Ungureanu și-a făcut singură condițiile de participare – GALERIE FOTO

Concurs cu dedicație la Prefectura Iași pentru fina lui Dan Cârlan! Oana Ungureanu și-a făcut singură condițiile de participare – GALERIE FOTO

17 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Un concurs cu dedicație va avea loc la Prefectura Iași. Postul de Șef Serviciu Administrativ va ajunge la Oana Ungureanu, fina fostului prefect PSD Dan Cârlan, angajată la Prefectura Iași. Oana Ungureanu a fost și cea care a întocmit condițiile de concurs pentru acest post

Situație extrem de ciudată la Prefectura Iași. Un post vacant de Șef Serviciu Administrativ din cadrul Prefecturii ar urma să fie oferit pe tavă unei persoane apropiate de capii PSD Iași. Oana Ungureanu, angajată la Serviciul Resurse Umane, vrea să ocupe funcția de șef de la Serviciul Financiar-Contabil, Resurse Umane, Achiziții Publice, Informatic și Administrativ. Postul este vacant după pensionarea lui Marian Tuduran, cel care a ocupat funcția în ultimii zeci de ani. Oana Ungureanu ar beneficiat de sprijinul lui Dan Cârlan, nașul său de cununie și fost prefect al județului, actual președinte al Corpului secretariilor generali ai comunelor din România.

Concurs cu dedicație la Prefectura Iași pentru fina fostului prefect

Concursul pentru ocuparea funcției de Șef Serviciu Administrativ va avea loc pe 21 martie 2022, la sediul Prefecturii Iași. Concursul a fost afișat pe 16 februarie 2022, cu specificația că cei care vor să participe, pot să se înscrie în termen de 20 zile. În final, au fost depuse două dosare, cel al Oanei Ungureanu, dar și al lui Gigi Ciuc, consilier achiziții publice în Prefectura Iași. Lui Gigi Ciuc i-a fost, însă, respins dosarul, astfel încât postul este aproape luat de Oana Ungureanu.

Culmea, tot aceasta a fost cea care a făcut și condițiile de concurs, conform informațiilor ajunse la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Oana Ungureanu a fost soția lui Florin Ungureanu, fost subprefect al județului Iași, care s-a sinucis în 2006. Proba scrisă va avea loc pe 21 martie 2022.

Cum arată condițiile de concurs?

Printre condiţiile de participare au fost introduse mai multe criterii. Cel care vrea postul trebuie să fie numit într-o funcţie publică din clasa I, să îndeplinească condiţiile minime de vechime în specialitate de minimum 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. De asemenea, trebuie să îndeplinească condiţiile de studii, respectiv să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă.

Mai mult, candidatul trebuie să fie absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă. În plus, nu trebuie să aibă vreo sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile Codului administrativ.

Oana Ungureanu a refuzat dialogul

Oana Ungureanu a refuzat să comenteze cum a ajuns să se înscrie la concursul pe care tot ea l-a organizat.

”Eu sunt funcționar public în cadrul instituției și vă rog să vă adresați purtătorului de cuvânt pentru întrebări”, a spus Oana Ungureanu.

Oana Ungureanu s-a angajat în instituție în 2005. Conform ultimei declarații de avere, Oana Ungureanu deține două terenuri intravilane în Municipiul Iași și comuna Valea Lupului. Aceasta mai deține o casă de locuit în Municipiul Iași, un apartament în oraș, dar și o altă casă de locuit în comuna Valea Lupului. Potrivit declarației de avere, aceasta mai deține un autoturism marca Nissan, fabricat în anul 2005, și are două conturi bancare de aproape 60 de mii de lei. Anul trecut a avut un salariu de peste 5.000 de lei lunar. În plus, aceasta a încasat și o chirie de 3.000 de euro de pe urma unui spațiu din oraș.

Funcționarul din Prefectura Iași este apărat de șefi

Nici Dan Cârlan nu a vrut să ofere prea multe detalii despre acțiunile care o implică pe fina sa, Oana Ungureanu.

”Eu sunt secretar general la Primăria comunei Tarcău, nu mai am treabă cu Prefectura Iași de 7 ani. Cine v-a spus că aș avea vreo legătură cu treaba asta, să vă dea toate detaliile. Mai mult de atât nu am de adăugat”, a spus Dan Cârlan.

Actualul prefect, Bogdan Cojocaru, a încercat să o apere pe Oana Ungureanu.

”Ea este responsabilă de Serviciul Resurse Umane din Prefectura Iași. La concurs se poate înscrie oricine”, a spus Bogdan Cojocaru, actualul prefect PSD de Iași.

Acest concurs cu dedicație de la Prefectura Iași ar putea fi anchetat tocmai de cei de la ANFP, pentru a se lămuri situația apărută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *