Concedieri la stat! Ludovic Orban are veşti proaste pentru bugetari. Cine sunt românii care vor rămâne fără locul de muncă

de: BZI.ro
13:17, 30 nov. 2020

Concedieri la stat anunțate de către premierul României, Ludovic Orban. Într-o emisiune la TV, premierul a făcut referire la o posibilă reducere a aparatului bugetar. De asemenea, el a anunțat că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor el reafirmând intenţia Guvernului de a majora salarii şi pensii, dar corelat cu situaţia economică.

„Dacă vă fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare”, a anunțat Ludovic Orban.

Concedieri la stat anunțate de premierul Orban

Premierul României, Ldovic Orban, are vesti proaste pentru bugetari. În cadrul unei emisiuni TV, el a anunțat posibile concedieri la stat în perioada următoare. Premierul Ludovic Orban susţine că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor el reafirmând intenţia Guvernului de a majora salarii şi pensii, dar corelat cu situaţia economică. În acest context, Orban face referire la o posibilă reducere a aparatului bugetar.

„Dacă vă fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să face un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public” a declarat prim-ministrul, precizând că sunt în pericol cei obişnuiţi să se facă că muncesc.

Prezent duminică seară, într-o emisiune la România Tv, prim-ministrul Ludovic Orban a reafirmat că Guvernul nu îşi propune să scadă salariile, ci să crească veniturile românilor „pe baze economice realiste”. În momentul în care i s-a atras atenţia asupra deficitului bugetar, Ludovic Orban a afirmat că acest deficit bugetar trebuie privit şi în contextul situaţiei financiare de la care a pornit România.

„România a plecat de la un deficit moştenit de 4,6%. Deficitul de 9,1 trebuie privit şi în dinamica lui, este un deficit pe care l-ai păstrat din anul anterior. Alte ţări se duc la deficite mai mari în condiţiile în care nu aveau deficit. La noi, creşterea deficitului este mai mică decât creşterea deficitului în alte ţări europene. Inclusiv dinamica Produsului Intern Brut raportat la media europeană ne plasează cu 2,4% PIB într-o situaţie mai bună decât media europeană. În România, de exemplu, a crescut salariul mediu net”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

„Există o tendinţă de revenire” a economiei

Premierul spune că „există o tendinţă de revenire” a economiei, în condiţiile în care cinci luni consecutiv se constată o creştere industrială şi patru luni consecutiv au crescut încasările la buget.

„Nu există tăiere, dacă vă fi necesar, vom optimiza  structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public. Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc, nu cei care-şi fac treaba. În rest, obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor. De aia dorim o creştere economică cât mai rapidă”, a adăugat prim-ministrul.