Compot de pere fără zahăr. Rețeta unui preparat delicios și sănătos
Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat aromat, gustos și sănătos, putem face în plin sezon de vară sau toamnă un compot de pere fără zahăr. Acesta se pregătește rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta unui preparat delicios și sănătos.
Compot de pere fără zahăr
Când vine vorba de savurosul compot, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și aromate, făcute ca în vremea bunicii. Compotul este bogat în vitamine și este ideal în sezonul cald, dar la fel de bine poate fi pregătit și pentru iarnă, fiind depozitat într-un loc uscat și răcoros. Pe placul multora dintre noi este deliciosul compot de pere fără zahăr.
Compotul de pere este sănătos, are o savoare aparte și se face foarte ușor acasă dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Perele pot fi folosite nu doar în prepararea unor compoturi, ci și la prăjituri, chec sau pentru a pregăti o dulceață rafinată și aromată. Pe lângă acest deliciu, putem face pentru cei dragi și un compot de cireșe dulce-acrișor.
Pentru iubitorii de deseturi rafinate și sănătoase, ideal este și compotul de struguri, care poate fi conservat la borcan și pe timp de iarnă pentru a ne bucura de savoarea unui adevărat deliciu făcut acasă. Compotul de pere fără zahăr este recomandat de medici deoarece conține multe vitamine necesare organismului. Compotul de pere se servește vara pentru că are un efect răcoritor, dar și iarna alături de alte deserturi de casă delicioase.
Cum să pregătești un adevărat deliciu la tine în bucătărie
Pentru deliciosul compot de pere fără zahăr vom avea nevoie de 500 g de pere, 1 bețișor de scorțișoară, 1 linguriță de ștevie, 200 ml de apă și 1 frunză de mentă. Mai întâi se spală foarte bine perele, se curăță de coajă și se taie în jumătăți apoi se curăță de semințe. După aceea se taie în cubulețe potrivite.
Într-o oală cu apă se pun perele cubulețe și se adaugă scorțișoara. Pentru un plus de savoare și de dulceață se adaugă ștevia, cel mai bun îndulcitor natural. Se lasă oala la foc mediu apoi se pun și câteva frunze de mentă. Se fierbe compotul până când perele devin moi.
La final, se ia oala de pe foc și se lasă compotul puțin la răcit apoi se toarnă în borcane sterilizate. Cu siguranță vom obține un compot delicios, sănătos și aromat. Acesta poate fi consumat în zilele toride de vară, dar la fel de bine poate fi păstrat la borcan pentru iarnă și servit în sezonul rece.
Compotul de pere fără zahăr este gustos, aromat și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Compotul este bogat în vitamine și recomandat de către medici chiar și celor care se află la dietă, dacă savurosul compot este făcut fără zahăr. Perele pot fi folosite la prepararea compotului, la dulceață sau pot fi ingredientul perfect în niște rețete rafinate de prăjituri de casă.