Compot de pere cu scorțișoară. Trucuri simple pentru un preparat sănătos și gustos
Deliciosul compot de pere cu scorțișoară este nelipsit în sezonul de vară, dar este conservat și pentru sezonul rece. Când vine vorba de compot, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este compotul de pere, iar dacă adăugăm și un pic de scorțișoară, vom obține un adevărat deliciu. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat sănătos și gustos.
Compot de pere cu scorțișoară
Dacă vrem să pregătim un deliciu de casă sănătos, aromat și răcoritor, ideal este un compot de pere cu scorțișoară. Acesta este perfect în zilele toride de vară, dar nu lipsește din cămara gospodinelor nici pe timp de iarnă.
Compotul de pere este bogat în vitamine și are un efect răcoritor și revitalizant. Pentru acesta avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă acest deliciu, putem face și o limonadă cu mentă și lămâie. Aceasta este o licoare sănătoasă, gustoasă și ușor de pregătit. La fel de bine putem pregăti și o înghețată de casă cu vanilie, cu ciocolată sau cu fructe. Compotul de pere cu scorțișoară este aromat, sănătos și sățios, find deliciul perfect în zilele de vară și nu numai.
Rețeta cu care vei pregăti un compot delicios
Pentru a pregăti un compot de pere cu scorțișoară vom avea nevoie de 2 l de apă, 500 g de zahăr, 1 cuișor, anason, 2 bețe de scorțișoară și 8 pere bine coapte. Într-o oală mare se pune apa la fiert împreună cu zahărul și se amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Se adaugă în oală steluțele de anason, cuișoarele și scorțișoara. Se lasă totul la foc mic apoi se ia de pe foc și se lasă la răcorit.
După aceea se spală perele, se lasă la scurs și se curăță de coajă. Se taie perele în felii subțiri și se așază în borcane sterilizate apoi se adaugă siropul fierbinte, se pun capacele și se așază borcanele cu capacul în jos pentru a se capsa. Borcanele cu compot se fierb timp de 20 de minute într-un vas cu apă clocotită. Deliciosul compot se servește rece, având un efect revitalizant.
Compotul de pere are o savoare aparte, este sănătos, gustos și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Rețetele de compot sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să pregătim un compot de pere aromat putem adăuga și niște mere și câteva frunze de mentă.
Pentru acesta vom avea nevoie de 4 mere, 6 pere, 2 frunze de mentă, 3 l de apă și miere sau zahăr. Se pune apa la fiert împreună cu menta. Merele și perele se spală, se curăță de coajă și cotor apoi se taie felii. Când apa cu zahărul sau mierea începe să clocotească se pun merele și perele tăiate felii și se lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute. Când este gata, se lasă la răcit apoi se servește compotul delicios și aromat. Compotul este sănătos, gustos și bogat în vitamine. În plin sezon de vară, compotul și limonada sunt nelipsite de la masă.