Compot de cireșe pentru iarnă. Rețeta gustoasă și ușor de făcut
Dacă vrem să ne bucurăm de gustul cireșelor în sezonul rece, putem pregăti un delicios compot de cireșe pentru iarnă. Acesta poate fi gata imdiat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert sănătos și aromat. Iată rețeta gustoasă și ușor de făcut.
Cel mai bun compot de cireșe pentru iarnă
În plin sezon de vară cireșele sunt printre preferințele multora dintre noi. Acestea sunt gustoase și pot fi incluse în prepararea unor deserturi irezistibile. De la delicioasele prăjituri cu cireșe sau cu dulceață până la pufosul pandișpan cu aceste fructe sau gustosul compot, toate pot fi pregătite acasă cu ușurință.
Pentru cei care doresc să aibă un stil de viață sănătos și să consume preparate fără zahăr sau conservanți, ideal este compotul de cireșe. Acesta este aromat, ușor de făcut și poate fi pregătit pentru iarnă dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii.
Deliciosul compot de cireșe poate fi păstrat pentru iarnă la borcan, de aceea este important să știm cum să le sterilizăm corect pentru a ne bucura de gustul compotului și în sezonul rece. Pe lângă acest deliciu, putem pregăti și o socată aromată și răcoritoare după cea mai simplă rețetă.
Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, ideală este rețeta de faguri, pufoși și aromați. Aceștia sunt adorați de cei mici, dar pot fi pregătiți și la mesele festive alături de alte prăjituri savuroase.
Când vine vorba de gustosul compot, rețetele sunt diverse și inedite. Acesta este pe placul multora dintre noi, fiind delicios, sănătos și răcoritor.
Cum să pregătești acasă un compot delicios și sănătos
Pentru gustosul compot de cireșe fără zahăr pentru iarnă vom avea nevoie de 4 kg de cireșe cu sâmburi, 3 litri de apă, 2 lămâi și 2 batoane de vanilie.
Mai întâi curățăm cireșele de codițe, le spălăm apoi le lăsăm la scurs. Într-un vas mare punem apa la fiert împreună cu batoanele de vanilie. Ulterior spălăm o lămâie și punem în apă puțină coajă de lămâie pentru un plus de savoare. Lăsăm apa la fiert timp de 7 minute, apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Între timp pregătim borcanele în care vom pune gustosul compot de cireșe. După ce le sterilizăm, punem în ele cireșele cu tot cu sâmburi, apoi umplem borcanul cu apa fiartă și adăugăm la final puțin suc de lămâie.
După aceea vom steriliza borcanele cu compot de cireșe pentru iarnă. Într-o cratiță mare adăugăm apă apoi o punem la aragaz. Când apa începe să fiarbă punem borcanele cu compot de cireșe. La foc mic lăsăm să fiarbă borcanele în cratița cu apă timp de 20 de minute.
După ce închidem aragazul, lăsăm borcanele în apa fierbinte până când acestea se răcesc complet. La final punem etichetă pe borcane și le punem la păstrare în cămară, la loc răcoros. Cu siguranță vom obține un compot de cireșe aromat, gustos și sănătos.
Deliciosul compot de vișine pentru iarnă este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom bucura și în sezonul rece de gustul unui preparat culinar irezistibil.