Companiile şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter după deblocarea contului lui Donald Trump

de: Cutcovschi Lavinia
11:59, 22 nov. 2022

Companiile şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter după ce o coaliţie de organizaţii de activişti pentru drepturi civile au cerut luni, 21 noiembrie 2022, companiilor care fac reclamă pe Twitter să-şi retragă conţinutul de pe platforma după ce Elon Musk a permis deblocarea contului fostului preşedinte SUA, Donald Trump. Recent, Elon Musk a cumpărat această platformă de socializare.

Organizaţiile din coaliţia „Stop Toxi Twitter” nu au fost încântaţi pentru ca Elon Musk nu a respectat promisiunile făcute anterior. Acesta a menţionat ca Twitter va merge pe o abordare calculată în ceea ce priveşte deblocarea conturilor şi că va stabili un consiliu de moderare a platformei.

Companiile şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter după deblocarea contului lui Donald Trump

Angelo Carusone, președintele Media Matters, o organizație avertizor de integritate care face parte din această coaliție a spus că Musk „a mințit de la bun început”.

„În mai puțin de trei săptămâni, Musk a dat înapoi în privința tuturor promisiunilor pe care le-a făcut liderilor societății civile și companiilor”, a spus și Jessica Gonzalez, co-președintă a organizației Free Press.

Reclamele digitale fac peste 90% din veniturile Twitter. Elon Musk a plâns deja că presiunea din partea activiştilor a provocat o „„scădere masivă de venituri”.

Platforma de socializare Twitter a reînceput să reactiveze conturi blocate sau suspendate de săptămâna trecută. Şi contul reprezentantei Marjorie Taylor- Greene, una dintre cele mai controversate parlamentare americane, a fost deblocat.

Dintre cele 100 de companii care fac cea mai multă publicitate pe Twitter, 51 și-au suspendat reclamele, conform unor discuții private cu reprezentanții coaliției, unor comunicate publice său conform datelor făcute publie de firma de măsurători online Pathmatics, a declarat Carusone.

Elon Musk a cumpărat platforma de socializare Twitter

Anterior, Twitter a fost cumpărat de Elon Musk cu 44 miliarde de dolari. Reţeaua de socializare a avut profit în doar doi ani, în ultimul deceniu. Compania care deţine milioane de utilizatori va suferi modificări absolut necesare pe care miliardarul le va implementa pentru a prospera aplicaţia.

Reamintim faptul că Twitter este condusă din noiembrie 2021 de Părag Agrawal, care a preluat șefia de Jack Dorsey, co-fondator Twitter în 2004. Părag Agrawal a spus luni angajaților că, după ce preluarea se va finaliza „nu știm în ce direcție se va îndrepta platforma”. În documentele oficiale ce conțineau oferta înaintată celor de la Twitter, Musk a spus că nu are încredere în managementul actual. Foarte posibil că va fi schimbată conducerea.

Elon Musk susține că 75% dintre angajații Twitter vor fi concediați. Declarațiile celui mai bogat om din lume au creat un val de nemulțumire printre angajații corporației. Anunțul ar fi fost făcut de Elon Musk către potențialii investitori susținând că în acest fel se vor reduce cheltuielile de personal care în prezent sunt uriașe. Acțiunea este parte integrantă din planul Twitter de a da afară 25% dintre oameni până la sfârșitului anului 2023 și de a închide centrelor de date cheie.

Așadar, companiile şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter după deblocarea contului lui Donald Trump. Contul fostului președinte SUA a fost interzis pe reţeaua de socializare după asaltul asupra Capitoliului din ianuarie 2021.